Cato....modificerende ministers

VoMiGEN vomigen at WXS.NL
Fri May 12 19:59:41 CEST 2000


Cato.modificerende ministers.



Op de PvdA conferentie 'Weet wat u eet' van 8 mei, j.l. zei de democraat minister Brinkhorst dat de consument keuze vrijheid moet hebben. Na een vraagje uit de zaal bleek dat dit niet van toepassing is op additieven zoals soja lecithine en oliën. Eveneens moest hij toegeven dat er ten aanzien van ongewenst genetisch gemanipuleerde verspreiding op het land geen beleid was.

PvdA Minister Pronk gaf gisteren 10 mei j.l. groen licht voor genetisch gemanipuleerde suikerbiet van Advanta 

Enige tijd geleden op een internationale conferentie over biotechnologie georganiseerd door de Amerikaanse ambassade wapperde VVD Minister Jorritsma met fl. 100.000.000,-- subsidie voor extra ontwikkeling van moderne biotechnologie terwijl er nog geen beginnende ondernemer zich had aangemeld. 

Het door de overheid toegezegde maatschappelijk debat over gentechnologie moet nog beginnen. Maar welke betekenis hecht de overheid hier aan en welke betekenis kan de burger hier nog aan hechten nu uit alles blijkt dat de overheid niet geïnteresseerd is in wat de burger zegt en wat de burger wil? 

Wat denkt deze overheid van de samenleving nog te kunnen verwachten nu door deze zelfde overheid onze traditionele voedingsgewassen, op volstrekt oneerlijke wijze, definitief dreigen te worden ontnomen? Over manipuleren gesproken...Foutje ik bedoel modificeren!



  a.. Cato, Marcus Porcius Maior een Romeinse staatsman 234- 149 v. C. Zijn waarschuwingen werden in zijn tijd genegeerd met als gevolg dat een leger van 50.000 Romeinen, bij Cannae, sneuvelden in een strijd tegen Hannibal een beroemde generaal uit Carthago die met zijn olifanten en leger over de Alpen trok en Italië binnenviel. Ook trad Cato op tegen symptomen van corruptie in de regerende klasse en hij stond bekend om zijn kritiek op moreel sociaal en economisch gebied. Cato. vlugschriften is een initiatief van de stichting VoMiGEN (Stichting ter Voorkoming Misbruik Genetische Manipulatie) Westersingel 52, 3014 GV Rotterdam. 010- 2251433. Kenmerk: 00193cat110500


-------------- next part --------------
An HTML attachment was scrubbed...
URL: <http://www.tuxtown.net/pipermail/d66/attachments/20000512/5d104233/attachment.html>


More information about the D66 mailing list