kinderbijslag

drs. E.L. Jacobs madoc at PLANET.NL
Tue Mar 14 08:59:17 CET 2000


Als we precies een grens moeten trekken: die mag wel en die mag niet kinderbijslag, omdat hij al genoeg verdient, dan krijgen we weer een enorme extra bureaucratisering en administratiekosten die niet opwegen tegen de kinderbijslag van Boonstra. Vraag hem of hij zijn deel in een fonds for Defence children wil stoppen of in Unesco o.i.d.
Emmy



    -----Oorspronkelijk bericht-----
    Van: Tjerk Jouwstra <tjouwstra at wxs.nl>
    Aan: d66 discussie <d66 at nic.surfnet.nl>
    Datum: maandag 13 maart 2000 20:45
    Onderwerp: re:kinderbijslag
    
    
    Arjan bracht wat nuanceringen aan over onze kinderbijslag. Als allereerste zou ik willen, dat zowel de AKW als de AOW inkomensafhankelijk werden: nu krijgt de bijstandsmoeder met 5 kinderen evenveel kinderbijslag als Cor Boonstra met een inkomen van meer dan een miljoen per jaar (als hij nog kinderen onder de 18 heeft). Datzelfde geldt voor de AOW: iedereen in Nederland, de gepensioneerde zonder eigen pensioen of met een minimaal nominaal pensioentje (dus eigenlijk alleen AOW), krijgt evenveel AOW als dezelfde Cor Boonstra met een aanvullend pensioen van 70% van zijn laatst verdiende salaris (inclusief de AOW-tranche).
     
    Van mij mogen de geldstromen gelijk blijven, maar geef dan meer kinderbijslag aan de bijstandsmoeder (okay, Arjan heeft wellicht gelijk, dat dan eerst per moeder de milieubelasting moet worden bekeken, in afwachting van Europese richtlijnen hierover) en meer AOW aan diegenen, die alleen maar AOW hebben, of een klein nominaal pensioentje erbovenop, en minder aan degenen, die hun pensioen aanvullend hebben kunnen sparen.
     
    met vriendelijke groet,
     
    Tjerk Jouwstra
-------------- next part --------------
An HTML attachment was scrubbed...
URL: <http://www.tuxtown.net/pipermail/d66/attachments/20000314/fdcb5a00/attachment.html>


More information about the D66 mailing list