fiscalisering omroepbijdrage?? ja toch??

Joost Boermans joost at BUSINESSNET.NL
Tue Jun 29 12:01:47 CEST 1999


Hoi

Afgelopen zaterdag heb ik getuigen mogen zijn van de Eo-jongerendag. een ware happening waarvan ik nog steeds geniet, maar dit geheel terzijde... Tijdens deze mega-festatie sprak ik enkele omroepbonzen en van hen begreep ik dat besluiten zijn genomen (door het Kabinet) over de omroepbijdrage en de fiscalisering ervan. 

Nu meen ik mij te herinneren dat D66 een voorstander was van fiscalisering van de omroepbijdrage, en dat er ook in het regeerakkoord afspraken zijn gemaakt over de invoering ervan. Tijdens de EO-bijeenkomst hoorde ik dat D66 tegen de fiscalisering was! In de kranten van de de afgelopen dagen heb ik er niks over kunnen vinden dus ik was benieuwd of er op list iemand (bert bakker ??) was die weet of we op dit onderwerp zijn gedraaid? ;-)
Volgens mij staat er nl. ook in het regeerakkoord dat de omroepbijdrage gefiscaliseerd zou worden. Het is toch uit de tijd om controles te houden of mensen een TV/ Radio hebben ongeacht of deze het doet? Het argument om het niet te doen is vooral dat je door de omroepbijdrage te fiscaliseren, er een politiek middel van maakt en dat er bij bezuinigingen ook gesneden kan worden in de omroepgelden. Nou, prima lijkt, daar is de politiek toch voor. Afwegingen maken over hoe het publieke geld besteed moet worden. Kortom mocht iemand weten of er besluiten zijn genomen en of D66 voor de fiscalisering blijft pleiten dan hoor het graag.

groet

Joost Boermans
Mailto: j.boermans at d66.nl



Nu.nl
Nieuws? http://www.nu.nl
Gratis Nieuws via Email? http://www.news4free.nl

-------------- next part --------------
An HTML attachment was scrubbed...
URL: <http://www.tuxtown.net/pipermail/d66/attachments/19990629/3e85db2e/attachment.html>


More information about the D66 mailing list