[D66] AstraZenica-gevaccineerden lopen meest gevaar (Wuhan Coronavirus 2019-nCoV #802)

edebets1 at euronet.nl edebets1 at euronet.nl
Wed Nov 10 17:18:23 CET 2021


Ben ik ff blij dat ik net buiten die groep val (60) en een voorraadje Pfizer/Biontech ingespoten heb gekregen.
Had liever Moderna gehad, maar met Pfizer kan ik ook goed leven.

Ernst Debets/
Zaanstad

-----Oorspronkelijk bericht-----
Van: D66 <d66-bounces at tuxtown.net> Namens Dr. Marc-Alexander Fluks
Verzonden: woensdag 10 november 2021 08:56
Aan: D66 <d66 at tuxtown.net>
Onderwerp: [D66] AstraZenica-gevaccineerden lopen meest gevaar (Wuhan Coronavirus 2019-nCoV #802)

[Weten we het nog ? - AstraZenica moest van De Jonge - mensen die dit vaccin niet wilden, mocht beslist geen ander vaccin worden toegediend - vaccins inmiddels gedumpt in de 3de Wereld met groetjes van Oom Hugo]


Bron: NRC Handelsblad
Datum: 10 november 2021
URL:   
https://www.nrc.nl/nieuws/2021/11/10/coronablog-10-november-2-a4064850


Minste antistoffen coronavirus bij 61- tot 65-jarigen
-----------------------------------------------------

Van alle gevaccineerde Nederlanders hebben personen tussen de 61 en 65 jaar de minste antistoffen tegen het coronavirus in hun bloed. Dat blijkt uit dinsdagavond gepubliceerd onderzoek van bloedbank Sanquin. 
Gevaccineerden van 18 tot 25 jaar hebben volgens het onderzoek van de bloedbank gemiddeld bijna acht keer meer antistoffen in hun bloed dan de mensen uit de groep van 61 tot 65 jaar. Ook een oudere groep, van 71 tot 75-jarigen, heeft gemiddeld twee keer zoveel antistoffen, terwijl deze groep eerder gevaccineerd is dan de 61- tot 65-jarigen.

Arts-microbioloog Hans Zaaijer van Sanquin zei dinsdagavond in het televisieprogramma Op1 dat de leeftijdsgroep van 61 tot 65 jaar precies de mensen omvat die via de huisarts het AstraZeneca-vaccin heeft gekregen. 'Het lijkt dat dat een vaccin is dat minder goede en een minder aantal antistoffen geeft dan de mRNA-vaccins", concludeerde hij, doelend op de vaccins van Pfizer/BioNTech en Moderna.

Gemiddeld worden volgens het instituut meer antistoffen gevonden bij mensen die zowel gevaccineerd als geinfecteerd zijn. Het verschil in het aantal antistoffen tussen de verschillende leeftijdsgroepen kan volgens Sanquin worden veroorzaakt door natuurlijke afbraak van antistoffen, of een verminderde reactie van afweer bij mensen van hogere leeftijd.

Het vaccin van AstraZeneca wordt in Nederland al maanden niet meer gebruikt, nadat bekend werd dat het in heel zeldzame gevallen een combinatie van stolselvorming in de aderen en een verlaagd aantal bloedplaatjes kan veroorzaken. Ook bij het vaccin van Janssen zijn deze bijwerkingen voorgekomen, maar dit middel wordt nog wel in de vaccinatiecampagne gebruikt. Het Europees Geneesmiddelenbureau (EMA) beschouwt beide vaccins overigens nog wel als veilig.

--------
(c) 2021 Mediahuis
_______________________________________________
D66 mailing list
D66 at tuxtown.net
http://www.tuxtown.net/mailman/listinfo/d66



More information about the D66 mailing list