[D66] FW: Uitslag: avondlockdown, huidige zetelstand en vertrouwen in demissionaire coronaministers

edebets1 at euronet.nl edebets1 at euronet.nl
Thu Dec 2 13:28:05 CET 2021


Ziehier het resultaat van de peilingen 1Vandaag

De Jonge wordt door 54% van de bevolking uitgekotst. Tijd dus om een functie elders te zoeken en z’n biezen te pakken. Zou directeur van “De School met den Bijbel” in een van de dorpen op Voorne-Putten of Goeree Overflakkee niet iets voor hem zijn?

 

Nu we het toch over functie elders hebben: Pieter Omtzigt heeft een motie ingediend waarin het kabinet opgedragen wordt om per direct een minister van Medische zorg te benoemen zodat er een einde komt aan de chaos en werkdruk in de ziekenhuizen. (Mijn voorstel: Benoem Ernst Kuipers zodat niet alleen de acute zorg, maar alle zorg landelijk gecentraliseerd geregeld kan worden).

 

Ernst Debets/

Zaanstad

 

Van: EenVandaag Opiniepanel <email at mijnopiniepanel.eenvandaag.nl> 
Verzonden: donderdag 2 december 2021 12:25
Aan: edebets1 at euronet.nl
Onderwerp: Uitslag: avondlockdown, huidige zetelstand en vertrouwen in demissionaire coronaministers 

 



  <https://assets.visioncritical.net/image/upload/v1630477069/bdd37ef70e7e45a0a933391b656209f5/c0da8ecc7bc047429ab51b62d3972215.png> 


Beste deelnemer,

Bedankt voor het invullen van ons onderzoek over de politiek en de huidige coronasituatie en -maatregelen.

Meerderheid negatief over avondlockdown
Voor de avondlockdown die sinds deze week geldt, is maar weinig steun. Slechts een derde (33 procent) is positief over het pakket aan maatregelen. Zes van de tien (61 procent) oordelen negatief.
Waarom er zo over gedacht wordt? En hoe momenteel het vertrouwen is in demissionaire (corona)ministers Rutte en De Jonge? Je leest het hier <https://eenvandaag.avrotros.nl/panels/opiniepanel/alle-uitslagen/item/meerderheid-negatief-over-avondlockdown-steun-voor-coronabeleid-brokkelt-verder-af/> .

Hoe staan de formerende partijen er nu voor?
De formerende partijen noteren samen 69 zetels in de nieuwste z <https://depeiling.eenvandaag.nl/?peilingId=138> etelpeiling van EenVandaag en Ipsos <https://depeiling.eenvandaag.nl/zetelverdeling/138> . Bij de verkiezingen in maart haalden de VVD, D66, het CDA en de ChristenUnie er samen nog 78.
Welke coalitiepartijen hebben virtueel zetels verloren ten opzichte van de verkiezingen? En hoe staat de andere partijen er momenteel voor? Bekijk hier <https://eenvandaag.avrotros.nl/panels/opiniepanel/alle-uitslagen/item/formerende-partijen-hebben-in-de-zetelpeiling-geen-meerderheid-meer-en-komen-samen-op-69-zetels/>  de volledige zetelstand.

Een nieuwe termijn voor De Jonge?
Hugo de Jonge wil in een nieuw kabinet graag weer minister worden. Op dit moment zouden zo’n vier op de tien kiezers (37 procent) een tweede termijn acceptabel vinden. Ongeveer de helft (54 procent) is tegen.
Waarom wordt er zo over gedacht? Je leest het in mijn maandelijkse blog. <https://eenvandaag.avrotros.nl/panels/opiniepanel/alle-uitslagen/item/een-nieuwe-termijn-voor-hugo-de-jonge-weblog-gijs-rademaker/>  

Meeste ouders enthousiast over gratis kinderopvang
Onlangs lekte het voornemen van de formerende partijen uit om kinderopvang voor de meeste ouders gratis te maken. Bijna driekwart van de ouders met één of meerdere jonge kinderen (0 - 13 jaar) juicht het idee toe. Maar het effect lijkt beperkt: een minderheid van hen zou hierdoor meer gaan werken.
Waarom dat zo is? En of er verschil zit tussen mannelijke en vrouwelijke ouders? Dat lees je hier <https://eenvandaag.avrotros.nl/panels/opiniepanel/alle-uitslagen/item/meeste-ouders-enthousiast-over-gratis-kinderopvang-maar-ze-gaan-er-nauwelijks-meer-door-werken/> .

Een fijne dag!

Groeten,
Gijs Rademaker en Joyce Boverhuis
Presentatoren EenVandaag Opiniepanel
  

Volg het Opiniepanel ook via:
 <https://www.instagram.com/eenvandaagopiniepanel/>  <https://www.facebook.com/groups/eenvandaagopiniepanel>  <https://twitter.com/Opiniepanel>  <https://eenvandaag.avrotros.nl/item/volg-het-eenvandaag-opiniepanel-via-whatsapp/> 

 

	
	

Deze mail is onderdeel van EenVandaag Opiniepanel. Klik hier <https://mijnopiniepanel.eenvandaag.nl/c/Panels/eenvandaagopiepanel-chr/Members/Unsubscribe/4ba93511-836c-4d89-b408-a4b00081b84c?cid=76eb228d-4db6-4d90-9254-adf000aced66>  om je uit te schrijven en geen e-mails meer te onvangen. Vragen? Mail naar opiniepanel at eenvandaag.nl <mailto:opiniepanel at eenvandaag.nl> . 

Al lid van het Opiniepanel en wil je onze onderzoeken op een ander mailadres ontvangen? Reageer dan op deze mail en vermeldt in het bericht je nieuwe mailadres.

EenVandaag
AVROTROS t.a.v. redactie EenVandaag, Postbus 1329, 1200 BH Hilversum

 

-------------- next part --------------
An HTML attachment was scrubbed...
URL: <http://www.tuxtown.net/pipermail/d66/attachments/20211202/750b5746/attachment.html>


More information about the D66 mailing list