[D66] Zaak Halsema: Burgemeester haalt nogmaals uit

edebets1 at euronet.nl edebets1 at euronet.nl
Sun Jun 7 13:14:30 CEST 2020


Even ter nuancering => de 1,5 meter economie is gedoemd geen stand te houden, ondanks de krampachtige poging van het CDA duo Grapperhaus en de Jonge om middels noodwetgeving dit waanidee door te drukken.
Zie ook https://www.advocatenblad.nl/2020/06/05/nova-coronawet-past-niet-in-democratische-samenleving/ 

Door de Nederlandse Orde van Advocaten wordt gesteld dat de noodwet die Grapperhaus en de Jonge er trachten door te drukken ondemocratisch is. Ook al zegt het kabinet dat deze wet ingetrokken kan worden. IK herinner nog even aan het beruchte "kwartje van Kok" dat ook "tijdelijk" zou zijn. Het is er nog steeds na ruim 20 jaar!
Ik hoop dat de tweede slaapkamer en de ingedutte senatoren nu eens wakker worden en nog een greintje democratie in hun werk steken!

Ernst Debets/
Zaanstad

-----Oorspronkelijk bericht-----
Van: D66 <d66-bounces at tuxtown.net> Namens Dr. Marc-Alexander Fluks
Verzonden: zaterdag 6 juni 2020 16:00
Aan: D66 <d66 at tuxtown.net>
Onderwerp: [D66] Zaak Halsema: Burgemeester haalt nogmaals uit

Op *dezelfde* 10 juni dat Halsema zich in de gemeenteraad moet verantwoorden voor haar gedrag,
   https://www.amsterdam.nl/nieuws/nieuwsoverzicht/fysiek-vergaderen/
staat zij een *tweede demonstratie* toe,
   
https://www.ad.nl/binnenland/betogers-black-lives-matter-opnieuw-de-straat-op-in-amsterdam~aeaa33f1/

Men houdt het niet voor mogelijk hoe gek het er momenteel aan toegaat in Nederland. Kennelijk is dit het 'nieuwe normaal'.

Nu de media bol staan van het racisme van de anti-zwarte-pieten sekte en nu racisten er op uit zijn om overal in Nederland anderen te besmetten met het Covid-19 virus, het volgende...
* Als immigranten (en hun in Nederland geboren kinderen) zich niet thuis voelen in een land waar de bevolking overwegend een andere huidskleur heeft dan zijzelf dan moeten ze of zich hier niet vestigen of moeten ze het verschil in huidskleur accepteren.
* Het zijn degenen die zich niet thuis voelen vanwege een verschil in huidskleur die de racisten zijn en niet degenen die hier al woonden en zich onbewust zijn van de gevoelens die hun huiskleur bij anderen oproept.
* Als immigranten iets anders denken bij het woord 'zwart' dan degenen die hier al woonden, dan ligt dit aan hen en niet aan de oorspronkelijke bevolking. Dan moeten ze zich de Nederlandse taal en omgangsvormen eigen maken.
* 't Is te hopen dat racisten als Jerry King Luther Afriyie en Sylvana Simons in elk geval door de AIVD in de gaten gehouden worden - ook al vinden hun uitlatingen enthousiast gehoor bij de racistische media, politici en rechters.


Marc Fluks, Amsterdam
_______________________________________________
D66 mailing list
D66 at tuxtown.net
http://www.tuxtown.net/mailman/listinfo/d66



More information about the D66 mailing list