[D66] Europese landen - behalve Nederland - beginnen met vaccineren (Wuhan Coronavirus 2019-nCoV #483)

edebets1 at euronet.nl edebets1 at euronet.nl
Sun Dec 27 12:57:28 CET 2020


In nederland moet eerst uitgebreid gepolderd worden over efficient en verantwoord gebruik..

-----Oorspronkelijk bericht-----
Van: D66 <d66-bounces at tuxtown.net> Namens Dr. Marc-Alexander Fluks
Verzonden: zondag 27 december 2020 09:57
Aan: D66 <d66 at tuxtown.net>
Onderwerp: [D66] Europese landen - behalve Nederland - beginnen met vaccineren (Wuhan Coronavirus 2019-nCoV #483)

[Europa start met vaccineren; behalve Nederland - hier slaan VWS en de Gezondheidsraad momenteel elkaar de hersens in aangaande welke groep als eerste gevaccineerd moet worden en dus stelt men het vaccineren zelf nog even uit]

Bron:  Trouw
Datum: 27 december 2020
URL:   
https://www.trouw.nl/buitenland/meer-eu-landen-beginnen-met-vaccineren~b3109af9/


Meer EU-landen beginnen met vaccineren
--------------------------------------

Een groot aantal landen binnen de Europese Unie begint zondag met het vaccineren van burgers tegen het coronavirus. In Duitsland, Hongarije en Slowakije werden zaterdag al de eerste vaccins toegediend.

Onder meer in Italie, Frankrijk, Spanje en Griekenland begint de vaccinatiecampagne zondag. Ook Roemenie, Tsjechie, Cyprus en Oostenrijk zetten zondag de eerste prikken. Nederland volgt op 8 januari.

Voorzitter van de Europese Commissie Ursula von der Leyen zei eerder dat zondag, maandag en dinsdag in de meeste EU-landen de vaccinatiecampagnes beginnen. Die zullen overigens overal van beperkte en enigszins symbolische omvang zijn omdat er nog niet heel veel vaccins beschikbaar zijn.

In Duitsland is er geen centrale landelijke start. Elke deelstaat kent zijn startmoment. In de grootste, aan Nederland grenzende deelstaat Noordrijn-Westfalen gebeurt dat zondag symbolisch om 14.00 uur in Dusseldorf. Bewoners en medewerkers van een seniorencentrum in de deelstaat Saksen-Anhalt kregen het middel zaterdag al.

In Nederland zijn zaterdag de eerste 10.000 coronavaccins van Pfizer en BioNTech afgeleverd bij het bedrijf Movianto in Oss, waar ze voorlopig worden opgeslagen. De eerste vaccinatie tegen het coronavirus in Nederland is gepland voor in januari.

Het vaccin van Pfizer en BioNTech dat wordt gebruikt, is afgelopen maandag goedgekeurd door het Europees geneesmiddelenbureau EMA. In Groot-Brittannie worden sinds 8 december al mensen ingeent met het vaccin van Pfizer. Het middel werd daar op 2 december goedgekeurd voor gebruik.

In Rusland is de vaccinatiecampagne met een eigen Russisch vaccin al op
5 december begonnen. Het land was daarmee het eerste in Europa. In Zwitserland worden sinds 23 december prikken tegen corona gezet.

--------
(c) 2020 DPG Media B.V.
_______________________________________________
D66 mailing list
D66 at tuxtown.net
http://www.tuxtown.net/mailman/listinfo/d66



More information about the D66 mailing list