[D66] Kijktip: Heeft U wat aan te geven ?

edebets1 at euronet.nl edebets1 at euronet.nl
Sat Dec 26 15:34:30 CET 2020


Uit eigen ervaring met de Aussie en NZ douane:
Gewoon je entry briefje juist invullen, dat is de eerste vereiste. Er wordt gewoon goed gecontroleerd, zij het met natuurlijke middelen (laatste keer dat ik in Cairns Australiƫ binnenkwam moesten wij onze koffers in een geel afgebakend vak neerzetten, er verscheen een narrigge dame die in Nederland allang al met pensioen gestuurd zou zijn, voorzien van een hondje dat bij ons de kwalificatie "Rat aan een touwtje" zou verdienen, maar dat eventueel feilloos alle plantaardige producten kon ruiken, inclusief cannabis of erger.)
In Auckland gaat het nog rigoreuzer: de H.M. Customs lopen met honden tussen de bagagebanden rond (slaan dus ook aan bij de minste geur van plantaardige en dierlijke voedingsproducten, alhoewel ze er zijn om Drugs op te sporen) en na 1 uur wachten in de rij voor de te weinige doorlaatposten mag je alle koffers nog even op een lopende band leggen alwaar ze middels een scan nogmaals op etenswaar gecontroleerd worden. Daar kunnen ze in Nederland nog wat van leren!  Zelfs van die aardige immigratiebeamte in Cairns die, zodra hij onze Nederlandse paspoorten zag in gebrekkig Nederlands trachtte met ons te communiceren!

Gevolg is wel dat (met name) de Australische Douaniers (terecht) de pik hebben op alle Chinezen die trachten met koffers vol voeding het land trachten binnen te komen en dat Europeanen die zich meestal netjes aan de regels houden geen greintje last hebben.

-----Oorspronkelijk bericht-----
Van: D66 <d66-bounces at tuxtown.net> Namens Dr. Marc-Alexander Fluks
Verzonden: zaterdag 26 december 2020 11:26
Aan: D66 <d66 at tuxtown.net>
Onderwerp: [D66] Kijktip: Heeft U wat aan te geven ?

Nu we weten waar het eten van Chinese vleermuizen zoal toe kan leiden is dit programma zonder meer het kijken waard...

Programma: Border security Australia
Zender:    Veronica
Datum:     Elke zaterdag en zondag
Tijdstip:  18:00-20:00 (vandaag zelfs tot 20:30) MET

In het programma loopt met name de een na de andere Chinese tourist tegen de lamp wanneer men de meest vreselijke besmettelijke etenswaren Australie probeert binnen te smokkelen maar tijdig door een immer waakzame douane in de kraag wordt gevat.

Leuk bedoeld - maar nu we weten waar dit zoal toe kan leiden, dat Australie altijd al tegen het verschijnsel is opgetreden (in Nederland zou zoiets nooit kunnen vanwege onze wegkijkcultuur), en dat het land thans het coronavirus vrij aardig onder controle heeft. En dit terwijl bij ons de 1ste en 2de coronacrisis aan het tourisme te danken zij - en dit terwijl de inwoners van tal van Europese steden al jaren klagen over de touristenpest maar het protest volstrekt genegeerd wordt door tourisme-geile politici. Van de zomer na de 1ste golf hingen de politici zowaar zelf de tourist uit - het zoveelste schandaal van de coronacrisis.

Wat heroine zij voor de junk, is het tourisme voor de politicus.
En nu gaan er miljoenen dood door deze dwaze verslaving.
Leuk toch al dat gereis ?
Ziet men nog eens wat.


Marc Fluks, Amsterdam
_______________________________________________
D66 mailing list
D66 at tuxtown.net
http://www.tuxtown.net/mailman/listinfo/d66



More information about the D66 mailing list