[D66] Deense opleving

Henk Vreekamp henk.vreekamp at hetnet.nl
Mon Jun 3 18:12:59 CEST 2019


Verrassend en daarmee interessant artikel van Eric van den Outenaar in de Volkskrant-bijlage Zaterdag van 1 juni, pp. 14-15 (“Keihard voor migranten”), over de wedergeboorte van de Deense sociaal-democraten. Via een Wilders-program weer de verloren aanhang terug veroveren. 

De vrouwelijke leider Mette Frederiksen (41) neemt geen blad voor de mond: ze wil een straf integratiebeleid en mogelijk verbanning van criminele asielzoekers/sters naar een onbewoond eiland. Kortom, fixatie op immigranten om het sociaal systeem voor inheemsen weer te gaan handhaven. Zij wil Denemarken ‘’gettovrij’’ maken en benoemt 29 achterstandswijken (aantal in NL?). Een getto is een wijk (definitie) waar meer dan de helft van de inwoners immigrant is, met 40% of meer werkloosheid heerst, de inwoners drie keer of meer dan het landelijk gemiddelde een strafblad heeft, het gemiddelde inkomen 55% lager is dan in de regio en minstens 60% alleen basisonderwijs heeft afgerond.

Maatregelen zijn o.a. : andere rechtsregels, moslimouders moeten hun kinderen minstens 25 weekuren naar de creche sturen. Sanctie: stoppen uitkering.

Wat ik ook niet wist is dat VVD-chef Klaas Dijkhof is teruggefloten toen hij dit integratiemodel voor NL wilde introduceren, o.a. door D66. PvdA-chef Lodewijk Asscher toont wel interesse en reist af naar Kopenhagen.

Mijn vraag: wie binnen D66 is verantwoordelijk voor dit deelbeleid (en de afkerige reactie) en hoe heeft die zich verantwoord?

hv,u

-------------
-------------- next part --------------
An HTML attachment was scrubbed...
URL: <http://www.tuxtown.net/pipermail/d66/attachments/20190603/bd273863/attachment-0001.html>


More information about the D66 mailing list