[D66] Zwarte Piet komt weer eens langs

Ernst Debets edebets1 at euronet.nl
Tue Oct 16 20:12:10 CEST 2018


Laat ze elkaar maar lekker in de haren vliegen (Afriyie vs. Jenny en de 34 blokkeerfriezen) en val ons er verder niet mee lastig. De lokale VVD fractie in Zaanstad heeft aan burgemeester Hamming verzocht om voor 17 November middels een noodverordening een demonstratieverbod in Zaanstad in te stellen. Het is jammer dat dit zo moet, maar dit schijnt de enige mogelijkheid te zijn om het kinderfeestje ongestoord doorgang te laten vinden. Lijkt mij dat bij uitblijven van een noodverordening de kans aanwezig is dat oproerkraaiers het risico lopen dat ze gratis de temperatuur van het Zaanwater mogen gaan verkennen.
We hebben inmiddels al wel gezien dat er één feestuiting wél mag: De lokale feestneuzen in Zaandijk hebben alle dorpsbewoners opgeroepen om ter verhoging van de feestvreugde de lokale vlag uit te hangen tijdens de intocht van Sinterklaas.

Ernst Debets/
Zaanstad


-----Oorspronkelijk bericht-----
Van: D66 <d66-bounces at tuxtown.net> Namens Dr. Marc-Alexander Fluks
Verzonden: dinsdag 16 oktober 2018 12:00
Aan: D66 <d66 at tuxtown.net>
Onderwerp: [D66] Zwarte Piet komt weer eens langs

De Stichting Civitas Christiana (die de Nederlandse cultuur meent te moeten bewaken) is de beweringen van de Ghanese rapper Jerry Afriyie - momenteel bekend van de RTL-4 Late Night rel - nagegaan.

Op een webpagina (d.d. 29/11/2017),
   https://cultuurondervuur.nu/tag/jerry-afriyie/
staat dat deze meneer, die als 'Nederland Wordt Beter' naam probeert te maken door tegen Zwarte Piet te zijn, een lespakket (d.d. 31/08/2016) heeft uitgebracht vol plagiaat,
   
https://nederlandwordtbeter.nl/wp-content/uploads/2016/10/NLWB_LESPAKKET_HANDLEIDING_FINAL_SEP_2016.pdf

De komende tijd zal de TV wel weer bol staan van de Zwarte Piet vrees ik. Daarom nog maar eens: Zwarte Piet is een bedenksel van Vrijmetselaar Jan Schenkman. 'Zwarte Piet' is de Zonsverduistering (een 'piet' is immers Mokums voor 'vogel') en Schenkmans 'Sint' is Mercurius (Odin, eigenlijk). Het is een Vrijmetselaarsbouwstuk dat met slavernij niets te maken heeft - eigenlijk is het veel erger dan dat - hoe graag de anti-zwarte-pietenbrigade dit ook wil.

Marc Fluks, Amsterdam


_______________________________________________
D66 mailing list
D66 at tuxtown.net
http://www.tuxtown.net/mailman/listinfo/d66


---
Dit e-mailbericht is gecontroleerd op virussen met Avast antivirussoftware.
https://www.avast.com/antivirus



More information about the D66 mailing list