[D66] Klassieke afleidingsmanoeuvres

Henk Vreekamp henk.vreekamp at hetnet.nl
Sun Jun 10 10:27:42 CEST 2018


Democs,

Het zijn zware ideologische tijden voor onze neoliberalen. Een USA-president Trump die maar wat doet, en soms ook nog eens gelijk heeft ook (Noord-Korea). Maar meestal niet. Zoals bij het alsmaar opwerpen van importdrempels en het feitelijk schaden van z’n eigen industrie. Met zo’n “vriend” heb je geen vijanden nodig...

Dan valt het des te meer op dat het Europees gescheld op Poetin alsmaar aanhoudt – zogenaamd wegens overname van de Krim, terwijl de Amerikanen in het verleden ook zo het een en ander flikten. Dit Koude-Oorlogsgedoe valt te verklaren als klassieke afleidingsmanoeuvre: extern vijanddenken om interne strubbels te verhullen. Als dit zo doorgaat zijn de USA over niet al te lange tijd geen nr. 1 meer, China maakt zich op.

Interessante tijd, die machtswisseling.

Zal een vastgeroest BuZa-ministerie (intussen VVD-bolwerk) dit wel allemaal kunnen volgen? En hoe ontwikkelt Alexander P. zich op zijn diplomatenflatje?

hv,u

P.S. Het is hier (nog) niet geconstateerd: D66 heeft de laatste verkiezingen verlies geleden door het rumoer rond dat gratis flatje en het gratuit (om niet) weggeven van een (overigens gebrekkig) referendum.
-------------- next part --------------
An HTML attachment was scrubbed...
URL: <http://www.tuxtown.net/pipermail/d66/attachments/20180610/85573ddb/attachment.html>


More information about the D66 mailing list