[D66] Verloedering van de stad

Henk Vreekamp henk.vreekamp at hetnet.nl
Tue Jun 13 15:48:33 CEST 2017


In Amsterdam klinken al langer luid de protesten van de bewoners tegen de toeristische vloedgolven die de binnenstad onleefbaar maken. In Utrecht dreigt iets identieks. 

Het Jaarbeurscomplex middenin de stad naast het NS-station wil haar hallen nu gericht of exclusief beschikbaar stellen aan “live events als core business”. Lees: ze zoeken organisatoren van enorme lawaaifeesten die met 100 decibel en meestal veel meer tot diep in de morgen dreunen door binnenstad en omliggende oude wijken. Het lawaai maakt zelfs op twee kilometer afstand slapenden nog wakker, vaak na 03:00 of 05:00 uur als de op drugs jagende agenten uit de hallen zijn verdwenen. Telefonische klachten worden gestopt door slaapdronken politie die vaak vergeet te tellen hoeveel mensen klagen. Desgevraagd verzinnen ze maar wat – bij raadsvragen komen er dan veel hogere aantallen uit de mouw.

De Jaarbeurs heeft inmiddels veel reguliere dagbeursklanten eruit gegooid, zo meldt de directie, ook hun speerpunt van de laatste drie jaar, de “digital first” – in gewoon Nederlands: computerbeurzen. Die allen brachten te weinig op. Het netto verlies beloopt inmiddels voor 2016 al 5,8 miljoen euro en dat neemt toe, exclusief het ontslag van 50 voltijdspersoneel.

De gemeente zit qualitate qua in het Jaarbeursbestuur. B&W zijn zelf verantwoordelijk voor de vergunningen, hoewel de dames en heren bestuurders klachten proberen af te schuiven naar de centrale politiepost voor handhaving vergunningen in Lelystad. Gaan de lokale D66 en Groen Flinks nu iets doen tegen de aspiraties van deze dwazen? De verkiezingen komen angstvallig dichterbij...

hv,u
-------------- next part --------------
An HTML attachment was scrubbed...
URL: <http://www.tuxtown.net/pipermail/d66/attachments/20170613/a6f816ad/attachment.html>


More information about the D66 mailing list