[D66] Risicovol

Ernst Debets edebets1 at euronet.nl
Thu Sep 8 20:22:31 CEST 2016


Henk,

De populisten zijn in zoverre vindingrijk (als je de SP ook een populistische partij vindt) dat ze best wel een creatieve oplossing hebben:
Afgelopen week had RTL Late Night een interview met de dochter van de onbespoten stalinist Marijnissen die het idee gelanceerd heeft om de privatisering van de zorg maar terug te draaien (logisch, want socialistisch) en dat dat een enorme efficiencyslag in de zorg zou kunnen betekenen en tezamen met het invoeren van een verplichte "national health" service (basisverzekering) een behoorlijke kostenbesparing zal opleveren. Een ieder die meer wil moet zich maar particulier bijverzekeren. Het schijnt dat dit idee wordt omarmd door de meeste partijen (soms komt inkeer achteraf) omdat iedereen het er over eens is dat de privatisering van de zorg en het huidige ziektekosten verzekeringsstelsel faliekant mislukt is.

Bij mij komt het over als de klok terugdraaien naar de goede oude tijd van het ziekenfonds. Op zich is dat beter dan het huidige stelsel, maar met enig bijschaven aan het SP plan moet er inderdaad toch heel wat te verbeteren zijn.

Geld bespaard door stopzetting van het JSF project kan dan voor andere dingen aangewend worden.

Ernst Debets/
Zaanstad


-----Oorspronkelijk bericht-----
Van: D66 [mailto:d66-bounces at tuxtown.net] Namens Henk Vreekamp
Verzonden: woensdag 7 september 2016 17:06
Aan: informele D66 discussielijst <d66 at tuxtown.net>
Onderwerp: Re: [D66] Risicovol

Aanhanger zijn van D66 kost dus 300 zoveel extra aan ziektekosten. Geen vrolijk vooruitzicht. Wat is er waar van het dreigement dat afschaffing eigen risico een verhoging van de premie met gemiddeld 200 zoveel tot gevolg heeft? Of bestaat de mogelijkheid om de uitgaven zo te herschikken dat de nodige miljarden komen, bijvoorbeeld, van het stoppen met de JSF/F35? Waar haalt Ome Geert trouwens de nodige poen vandaan? Zijn onze populisten wèl vindingrijk?

hv,u


-----Oorspronkelijk bericht-----
From: J.N.
Sent: Wednesday, September 07, 2016 4:47 PM
To: informele D66 discussielijst
Subject: [D66] Risicovol

Trouw meldt dat VVD en D66 de enige zijn die nog aan het eigen risico vasthouden, onder het mom eigen schuld, dikke bult. Ga zo door! Moeten we straks concluderen dat de PVV, in een faustiaanse omkering, het redelijk alternatief is?

De ideologische interpellatie in de gelederen van D66 moet onverbiddelijk zijn...

_______________________________________________
D66 mailing list
D66 at tuxtown.net
http://www.tuxtown.net/mailman/listinfo/d66 

_______________________________________________
D66 mailing list
D66 at tuxtown.net
http://www.tuxtown.net/mailman/listinfo/d66


---
Dit e-mailbericht is gecontroleerd op virussen met Avast antivirussoftware.
https://www.avast.com/antivirus



More information about the D66 mailing list