[D66] Positief nieuws

Henk Vreekamp vreekamp at knoware.nl
Tue Jun 21 16:07:16 CEST 2016



From: Ernst Debets 
Sent: Tuesday, June 21, 2016 1:44 PM
To: 'informele D66 discussielijst' 
Subject: Re: [D66] Positief nieuws

Henk,                              

 

Even tussen de regels door: zie mijn reacties.

 

Ernst Debets/

Zaanstad

 

Van: D66 [mailto:d66-bounces at tuxtown.net] Namens Henk Vreekamp
Verzonden: maandag 20 juni 2016 08:41
Aan: d66 at tuxtown.net
Onderwerp: [D66] Positief nieuws

 

Democs,

 

Geen nieuws is goed nieuws. Zo vlak voor de grote vakantiestroom wat slecht nieuws voor de conventionele politiek.

 

Ø    Ik ben net terug van vakantie: Inderdaad Zwitserland is duur, maar daar staat tegenover dat de mensen (in tegenstelling tot in ons land) veel vriendelijker en behulpzamer zijn, of ze nu Schwyzerduetsch, Frans, Italiaaans of Rumantsch Grischun spreken, ze zijn altijd ereid je de weg te wijzen of een helpende hand uit te steken.

 

1. De Vijf-Sterren-Beweging in Italië heeft niet alleen 25% van de parlementszetels maar bezet nu ook de inhoudelijke burgemeestersposten van Rome en Turijn. Haar vijf sterrenpunten: milieubescherming, schoner water, betere ontwikkelingshulp, meer onderling contact tussen mensen, en, een echt betere infrastructuur (dus niet meer asfalt).

 

Ø  En nu maar hopen dat ze de maffia lobby de baas kunnen blijven in Roma en Torino (en niet te vergeten Napoli)

 

2. Onze Grote Veilingmeester gaat zich aanmelden bij de Hartstichting als burgerhulpverlener voor reanimatie bij hartstilstand. Dat zou moeten gelden voor heel D66, want voor buitenstaanders wordt niet duidelijk of de club slaapt of buiten bewustzijn verkeert. De laatste opleving zag je toen die vrouwelijke matroos uit de fractie vluchtte.

 

Ø    Hoe zie je dat voor je? Moeten alle D66 fracties het voorbeeld geven? Is er een opleiding nodig (onderwijs = D66 speerpunt J)?

 

XX  Kost een avondje, geloof ik, voor leren bedienen van eenvoudig electrisch apparaat dat je per geluidsband real time instructies geeft...

 

3. CPB-onderzoek: Kinderen presteren op school beter als ze samen met kinderen van hetzelfde niveau in één groep zitten. Dit gaat dwars in tegen de huidige politiek om zwakke kinderen de kans te bieden om zich op te trekken aan sterke medescholieren. Het betekent ook dat de Kracht/Pracht-immigrantenwijken (PvdA, GL) en de Friezen verder achterop raken. Centraal Planbureau plant zo Nieuwe Apartheid: de zich elite wanende middenklasse krijgt een push.

 

Ø    Wist ik allang: het PvdA denken rondom onderwijs is sinds de val van het kabinet den Uil al achterhaald. Alleen gelooft kennelijk niemand dat omdat er genoeg ambtenaren zijn op het ministerie van Tante Jet die er een goed belegde boterham mee verdienen.



XX Nou overdrijf je, Ernst, met je Uilige stelling . Er zijn tussentijds veel CDA-types bewindspersoon geweest op O&W – de keuze gaat in feite tussen verhogen gemiddeld onderwijsrendement waarbij ieder bijdraagt, of, een hoger rendement voor de betere helft. Een trage verbetering voor ieder of een snelle voor de snelleren. Overigens was Den Uyl in deze ook al fout: heel meritocratisch pleitte hij voor “gelijke kansen”- maar dat sluit niet uit dat de snelleren toch meer kans krijgen juist omdat ze sneller zijn...

 

4. Dubbelblind onderzoek van de Leidse universiteit met een testgroep wielrenners op de Mont Ventoux (de lelijkste berg van Frankrijk waar je van af waait zelfs als er geen wind staat) leert dat EPO geen effect of zelfs een negatief effect heeft op fietsprestaties. Kijk, dat soort inventieve nuchterheid is een ècht exportartikel.



Ø    Correctie (uit eigen ervaring): met zonnig weer is het best goed toeven op de Mt.Ventoux, zeker als je al die idioten met hun tweewielers hijgend naar boven ziet klimmen, aangemoedigde door moeders die constant de stationcar dusdanig in de bochten parkeert dat je er als normale automobilist niet langs kunt.



XX  Het is een kale klote berg, alleen de Anstieg vanuit het beboste zuiden is wel aardig. De afdaling aan de noordkant is riskant.



 

5. Een opstekertje voor de asfaltpartij VVD: meer verkeersdoden omdat door bezuiniging de verkeerspolitie veel minder bonnen schrijft. Dit bericht de terroristische Europese Organisatie voor Verkeersveiligheid ETSC. Daar sturen we de grote ster Van der Steur op af

 

Ø    Zie in dit licht ook eens de column van de onvolprezen rechtse bal Rob Hoogland in de slapende krant van rechts Nederland hedenmorgen. Robbie wil samen met mijn dorpsgenote (en oud-VVD Wethouder)/2e Kamerlid Barbara Visser ten strijde trekken tegen jullie GL Tut-Hola Lot Hooijdonk vanwege de milieuzone in Utrecht. Kern van waarheid: Dijksma legt doodleuk kamermotie van Visser naast zich neer waarin met onderzoek gestaafd gesteld wordt dat milieuzones totaal geen effect hebben. Ik maak me over dit soort politieke ongehoorzaamheid meer zorgen dan over het minder bonnen schrijven. In nederland regeltjesland is handhaven sowieso al moeilijk zo niet onmogelijk. Bonnetjes schrijven draagt volgens mij net zoveel bij aan een veiliger verkeer als milieuzones aan een betere leefomgeving en kasteelheer v/d Steur aan een beter justitieel apparaat.



XX  Dat die milieuzone milieutechnisch geen effect heeft (TNO), wordt zelfs door B&W niet meer bestreden. Dat deden ze nog wel zolang alleen de SP en luchtactivist Kees van Oosten de niet-effectiviteit maten en aankaartten. Nieuwe grap van Groen Flinks (en D66 volgt bang voor kiezersverlies aan GL): verkeer tussen wijken omleiden over de nieuwe Ringweg zodat de al zwaar belaste stadsranden nog meer vuil te verwerken krijgen. En indirect keur je daarmee de verbredingen van de A12 en A27 goed terwijl ze formeel wel protesteren tegen deze plannen van Rijkswaterstaat. Kortom: de progressieven maken zich zeer ongeloofwaardig! Utrecht in een ecologische wurggreep dankzij de “ecologisch bewuste” partijen (die indirect zo bekennen dat alleen de lucht in het luxe centrum hen interesseert). In vervoerstermen: ze spannen het paard achter de wagen.

 

hv,u

 


     Virusvrij. www.avast.com  



--------------------------------------------------------------------------------
_______________________________________________
D66 mailing list
D66 at tuxtown.net
http://www.tuxtown.net/mailman/listinfo/d66
-------------- next part --------------
An HTML attachment was scrubbed...
URL: <http://www.tuxtown.net/pipermail/d66/attachments/20160621/63cb4cf8/attachment-0001.html>


More information about the D66 mailing list