[D66] Multicult en etnisch profileren

Henk Vreekamp henk.vreekamp at hetnet.nl
Thu Jun 9 08:33:37 CEST 2016


Democs,

Grappig dat door ideologie verblinde leiders zichzelf in een enkel interview fundamenteel tegenspreken. Zaterdag 4 juni 2016, De Volkskrant p. 9.

Diederik Samson, jawel, kernfysicus, voormalig activist, maar geen logicus.

Uitspraak 1: ‘Etnisch profileren door politie is discriminatie en schadelijk”.  En: ‘Etnisch profileren is discriminatie en schadelijk voor de verhouding tussen de politie en hele bevolkingsgroepen’.

Uitspraak 2: ‘De multiculturele samenleving is hard werken. Ze is een beproeving, maar ze betekent niet het einde van Nederland of van Nederlandse waarden’.

Commentaar: De PvdA-leider gelooft dus nog steeds in de multicult, ditmaal als een soort noodzakelijk kwaad. Curieus is dat hij een van de technieken om tot multicult te geraken weer afwijst: etnocentrisme en etnisch profileren, iemand etnisch onderscheiden en hem of haar op grond van bepaalde kenmerken bepaalde waarden toekennen. Kortom, omdat Samson dit met droge ogen zo vertelt, betekent dat hij 1. openlijk racist of etnocentrist is, en 2. dat hij vanuit de multicult-optiek in wezen het optreden van de politie toch goedkeurt – anders dan waarop zijn woorden oppervlakkig gezien duiden.

Er is ook wel een actuele reden voor dit kontgedraai: DENK. Deze PvdA-afsplitsing (een lokaal succesje van de gekozen Turkse dictator Erdogan)  vormt een bedreiging voor de PvdA als voormalige allochtonenpartij. Dit is ook de onuitgesproken reden waarom de Rotterdamse burgemeester Aboutaleb, een van de weinige omhoog geklommen berbers in Nederland, steeds maar onder druk wordt gezet om zich te kandideren als verkiezingsleider, om de etnisch afdrijvende immigranten terug te lokken.

De PvdA, een door een eigen idee verscheurde partij. Hoe lang volgt het D66-contingent nog deze dwaalgasten?

hv,u
-------------- next part --------------
An HTML attachment was scrubbed...
URL: <http://www.tuxtown.net/pipermail/d66/attachments/20160609/e032f0fa/attachment.html>


More information about the D66 mailing list