[D66] Wikileaks: AKP email database

Ernst Debets edebets1 at euronet.nl
Thu Jul 21 11:34:08 CEST 2016


Marc,

Dat grenzen dichtzetten heeft nog een andere reden: Net als indertijd bij het Oostblok probeert men een "brain drain" te voorkomen. Het is dus waarschijnlijk niet zo dat wetenschappers in het land gehouden worden om hun straf niet te ontlopen, maar meer om te voorkomen dat ze zo ongeveer alle universiteiten in Turkije kunnen gaan sluiten wegens gebrek aan gekwalificeerd personeel. Je kunt de bevolking slechts dom houden tot ze daartegen in opstand komen. Het laatste wat de sultan van het Ottomaanse Rijk kan hebben is een tweede coup ingeleid door een volksopstand. (Overigens: eens in de komende jaren zal het het Turkse leger toch wel lukken om de bende van Erdogan aan de kant te zetten => de houdbaarheid van een dictatoriaal regime is, behoudens enkele uitzonderingen, erg beperkt.)

Ernst Debets
/Zaanstad

-----Oorspronkelijk bericht-----
Van: D66 [mailto:d66-bounces at tuxtown.net] Namens Dr. Marc-Alexander Fluks
Verzonden: woensdag 20 juli 2016 13:04
Aan: d66 <d66 at tuxtown.net>
Onderwerp: [D66] Wikileaks: AKP email database

Wikileaks heeft zo'n 300,000 mails van Erdogan's APK-partij online gezet die werden verstuurd tussen 2010 en 6 juli 2016, een week voor Erdogan's (post)coup.

Surf naar,
https://wikileaks.org/akp-emails

Inmiddels zijn in Turkije 50,000 mensen gearresteerd of ontslagen. Het land heeft z'n grenzen gesloten voor uitreizende wetenschappers opdat deze hun 'verdiende' straf niet meer kunnen ontlopen.

Eurofielen klappen beslist niet vergeefs in hun handen voor hun Turkse democratische bondgenoot - iets als wat Erdogan thans doet zouden ze zelf ook wel willen (maar ja, toekomstmuziek, het neoliberale heilsparadijsje stipt gelukkig reeds aan de oostenlijke horizon). Het zal wel weer groot feest zijn in Brussel. Welke namen zouden er op de Brusselse
conscriptie-
lijsten prijken ?

Wat opvalt: Menige Turk kijkt dezer dagen net zo idioot uit z'n ogen als een Noord-Koreaan.


Marc Fluks, Amsterdam
_______________________________________________
D66 mailing list
D66 at tuxtown.net
http://www.tuxtown.net/mailman/listinfo/d66


---
Dit e-mailbericht is gecontroleerd op virussen met Avast antivirussoftware.
https://www.avast.com/antivirus



More information about the D66 mailing list