[D66] Mislukte genderpolitiek alleen in Keulen?

Henk Vreekamp henk.vreekamp at hetnet.nl
Thu Jan 7 15:29:55 CET 2016


Een lelijk voorbeeld van genderpolitiek en vreemdelingenliefde. Ofwel, fixatie, denken in sjablonen.

Mevrouw Henriette Rekel werd in oktober 2015 als onafhankelijk kandidaat gekozen tot bovenburgemeester van Keulen. Tijdens de verkiezingen kreeg zijn steun van de christen-demicraten en groen-flinks. In oktober nog werd zij zelf persoonlijk aangevallen door rechtsextremisten.

Het is dan ook een raadsel – een gevolg van eeuwenlange christelijke geslachtspropaganda? – dat uitgerekend een nette mevrouw op tv een minderwaardig advies geeft aan andere vrouwen zodra haar geweld dreigt: als je vreemde mannen ziet, houdt dan minstens een armlengte afstand. De essentie van dit advies: vrouwen zijn minder vrije wezens. Ze had natuurlijk iets moeten zeggen in de trant van: wij beschermen alle burgers. En vooral oudejaarsavond iets moeten doen: gelijk de ME  afsturen op de duizend (vermoedelijk asiel)zoekende mannen die notabene op het centrale Domplein van de stad vrouwen isoleerden, aanrandden en verkrachtten. Politie en pers hielden de massale aanranding vier dagen onder de pet en van het scherm, en toen barstte de verontwaardiging los. Wie durft nog iets negatiefs te zeggen over populisme nu de overheid misdaad toelaat?

Duidelijk is dat valse tolerantie (lees: multicult) leidt tot dadenloosheid en bevordering van het kwaad. De liberalen, conservatieven en sociaal-democraten roeren zich nu ook. Want nu racisten, haters van de “westerse cultuur” en andere extremisten kennelijk vrij spel krijgen – om te beginnen in het hoofd van bovenmeester Rekel – komt een belangrijk stukje vrijetijds-economie in gevaar: het nakende carnaval. In Keulen een publieksknaller die veel inkomsten en uitgaven genereert.

Mevrouw Rekel had zomaar een D66-ster kunnen zijn...

hv,u
-------------- next part --------------
An HTML attachment was scrubbed...
URL: <http://www.tuxtown.net/pipermail/d66/attachments/20160107/f2755190/attachment.html>


More information about the D66 mailing list