[D66] Politiek buigt voor zinloze analogie

Ernst Debets edebets1 at euronet.nl
Wed Oct 14 21:45:56 CEST 2015


En het word nog gekker:

 

We moeten nu voor zowel voetbal als voor zwarte piet terugvallen op de Belgen. Nederland is ten dode opgeschreven. Ik denk maar dat ik ga emigreren…

 

Ernst Debets/Zaanstad

 

Van: D66 [mailto:d66-bounces at tuxtown.net] Namens Henk Vreekamp
Verzonden: woensdag 14 oktober 2015 16:47
Aan: d66 at tuxtown.net
Onderwerp: [D66] Politiek buigt voor zinloze analogie

 

Democs,

 

Wij kennen het allen, de een zucht diep, de ander kijkt hopeloos weg, weer een ander wordt er agressief van: de zwarte piet discussie. Hier de schoorsteenachtige opmerking dat het hier gaat om een zinloze analogie. Een rijtje:

 

1. Zwarte Piet herinnert te veel aan kolonialisme en slavernij en de behandeling van zwarten. Dus dan maar in godesnaam de ‘’schoorsteenpiet”. (We vergeten even Barbarije dat ooit 1 miljoen blanke zeelui en scheepspassagiers tot slaaf maakte).

 

2. Hoofddoekjes herinneren te veel aan de achterstelling en het onderdanig houden van de vrouw. (Door dit nieuwe fenomeen te culturaliseren, vergeten we dat veel Westerse vrouwen zich toch grondig blijven ergeren aan zulke kledingsymbolen, die zij als bedreigend ervaren na vijftig emancipatiestrijd).

 

3. Afrikaanse economische landverhuizers moeten worden geweerd, want zij herinneren te veel aan het feit dat de sociale bovenlaag in voorgaande eeuwen juist de slavenmakers en leveranciers van slaven naar Arabië en Amerika waren. (Arabieren en later ook Europeanen transporteerden en exploiteerden vervolgens de aldus verworven slaven).

 

Het selectieve geheugen tekent vooral de nette mensen die eigenlijk “beter” zouden moeten weten (als we hun degenererende opmerkingen over lager geschoolden en PVV-ers in ogenschouw nemen)...

 

hv,u

-------------- next part --------------
An HTML attachment was scrubbed...
URL: <http://www.tuxtown.net/pipermail/d66/attachments/20151014/11eaac7c/attachment.html>


More information about the D66 mailing list