[D66] Effect terreuraanslagen

Henk Vreekamp henk.vreekamp at hetnet.nl
Mon Nov 23 00:07:53 CET 2015


Democs,

“Het het nut?”, zo opende mijn a-politieke grootvader wel eens zijn commentaar op een saillante gebeurtenis. Inderdaad, het gebruik van de slogan “Wij zijn in oorlog” door de opgewonden a-seksuele VVD-premier Rutte blijft nutteloos. Na haar onwijze “Wir schaffen es” over het ongelimiteerd toelaten van vluchtelingen tot Duitsland zwijgt predikantsdochter Merkel nu in alle talen – mogelijk gaat zij het met haar positie niet redden na de opstand onder de christendemokratische Beieren. Twee onverstandige politici die geheel uiteenlopende kreten slaken vanuit een christelijk geïnspireerd superioriteitsgevoel.

De Kruisvaardersgedachte werd al in 2001 gebruikt door US-Bush in zijn eerste reactie op de WTC-terreuraanslag, ze vormt nog steeds de basis voor de primaire en ondoordachte reacties van onze Volksleiders. Christendom als imperialisme tegenover een wild om zich heen slaande moslim-minderheid.

Hebben de aanslagen nut? In ieder geval niet voor de plegers. Kijken we naar de Westduitse RAF in de 1970s: ze waren enerzijds kritisch op de sociaal-democraten, anderzijds wilden ze in hun anti-kapitalisme het socialisme in het algemeen bevorderen. De laatste decennia is de soc.dem. beweging in Europa alsmaar kleiner of machtelozer geworden, ook bij verkiezingen. In conflictgebieden zijn de soci’s zelfs in wezen irrelevant of inexistent geworden. Te hopen valt dat een dergelijke ontwikkeling zich ook voordoet met de politieke islam, het islamisme, met dank aan de terreur.

Maar dan moeten domkopjes als Rutte en Merkel wel hun snaveltje dichthouden...

hv,u
-------------- next part --------------
An HTML attachment was scrubbed...
URL: <http://www.tuxtown.net/pipermail/d66/attachments/20151123/49e0cf1e/attachment.html>


More information about the D66 mailing list