[D66] WAO veroorzaakt jeugd-terrorisme

Henk Vreekamp henk.vreekamp at hetnet.nl
Sun Oct 12 18:41:23 CEST 2014


Democs,

Interessante conclusie die de gepensioneerde misdaadprof en antropoloog Frank Bovenkerk trekt in zijn nieuwe boek “Marokkaan in Europa, crimineel in Nederland”.  Hij toont opnieuw het failliet van de multicult en wijst als schuldigen aan de politieke partijen die 40 jaar terug zo weinig interesse toonden in deze immigranten dat ze hen, toen ze niet meer pasten in de arbeidsmarkt, gemakzuchtig loosden in de WAO. De WAO diende tot diep in de jaren negentig als afvoerputje voor mensen waarvoor geen geld beschikbaar kwam voor herintegratie in de arbeidsmarkt. 

Dit baarde grote gevolgen. De Berberse (groot)vaders werden in hun eigen gezin ook afgeschreven door de kids. Omdat deze kids ontzag voor en gezag door maatschappelijk afgeschreven vaders ontbeerden, onttrokken de jongens zich in grote meerderheid aan de sociale controle. Ze werden crimineel, en later voor een klein deel onder invloed van islamistische fanatici ook terrorist, onthoofders en verkrachters in het Midden Oosten en Noord Afrika.

Dat de WAO  als afvoerput en het vernederen van de vaders de grote oorzaak zijn van criminaliteit hier en gruwelijk terrorisme elders toont Bovenkerk aan door zijn vergelijkend onderzoek met Belgie, Frankrijk en Duitsland. In Duitsland bestaat nauwelijks `Marokkaanse´ criminaliteit, in Frankrijk en Belgie zijn de Berbers gewoon behandeld als andere werklozen en meestal weer gereintegreerd. Daarentegen domineerden in Nederland eerst desinteresse (geen Amazigh maar het Arabisch van de historische bezetters als OET onderwijs bijv.) en later minachtend medelij voor de ´stakkers´. Het aanvankelijke taboe (politieke correctheid) bij betweterige burgers op berichten over criminaliteit verhulde in wezen de autochtone desinteresse. Het ´liefzijn voor buitenlanders´ is de uitkomst van een arrogante houding en asociaal gedrag.

Wanneer wijzigt D66 nu eens haar op wezenlijke desinteresse gestoelde multicult...

Frank Bovenkerk
Marokkaan in Europa, crimineel in Nederland. pbk. 300 p. 
Uitg. Boom Lemma, 25 euro (Bol.com), isbn 9789462364806.

hv,u
-------------- next part --------------
An HTML attachment was scrubbed...
URL: <http://www.tuxtown.net/pipermail/d66/attachments/20141012/589abc3b/attachment.html>


More information about the D66 mailing list