[D66] Pechtold euto-kritisch?

Henk Vreekamp vreekamp at knoware.nl
Thu May 15 01:58:58 CEST 2014


Democs,

Soms geloof je met recht je oren niet: Pechtold zou zich euro-kritisch hebben uitgelaten. Een fijnproever zou me moeten duidelijk maken wat er precies aan de hand is met onze veilingmeester.  Tot zolang dicht ik Alexandro een dogmatischer aureool toe.

Toch is er wel reden om aan het EU-kader te twijfelen. Neem het recente bericht dat op 14 mei Azerbaidjan als lid van de Raad van Ministers van de Raad van Europa (47 landen) het roulerend voorzitterschap in handen heeft gekregen. Mensenrechtenspecialisten bijten hun tanden stuk op dit dictatoriale gas- en olieland van de Azeris rond de hoofdstad Bakoe. Schaamtevol zwijgt de Nederlandse pers, ik lees het bericht dan ook in Frankrijk.

Zo’n beetje alle vrijheden worden geschonden’: vergadering, media, etnische minderheden. Het land staat vaak bovenaan in de zwarte lijsten van Amnesty, RsF en Transparency International. Een recent rapport van 23 maart somt het nog eens op – trouwens, een rapport dat is getekend door de commissaris voor de mensenrechten van diezelfde Raad van Europa! Kennelijk neemt de RvE dus haar eigen rapporten ook niet serieus! Kortom, die RvE lijkt een kostbare en ondemocratische caroussel van ministeriele vergaderaars.

En daarover zwijgt de “eurokritische” Pechtold dan maar vanwege EP-verkiezingen... Hoe serieus moet je dan zijn Wilders-campagne nog nemen?

hv,u
-------------- next part --------------
An HTML attachment was scrubbed...
URL: <http://www.tuxtown.net/pipermail/d66/attachments/20140515/a3c505e3/attachment.html>


More information about the D66 mailing list