[D66] D66 wel erg optimistisch

Henk Vreekamp henk.vreekamp at hetnet.nl
Sat Dec 6 00:29:41 CET 2014


Democs,

Te optimistisch, naief, of alleen zicht op eigen kring – dat zouden de reacties van buitenstaanders kunnen zijn op de mening van veel D66-ers over de mate waarin de integratie van migranten is geslaagd. Een peiling van Maurice de Hond. Hij vroeg rond of de immigratie, lees liever: het immigratiebeleid is gelukt en zo nee, welke partij daarvoor verantwoordelijk wordt gehouden.

In ‘’grote mate gelukt” kan zich maar 14% vinden, terwijl D66-aanhangers 29% laten noteren; “gelukt noch mislukt” geeft 27% gemiddeld tegen 42% bij D66; “in grote mate of volledig mislukt” vindt 56% gemiddeld en slechts 27% onder D66-ers. En wie is schuldig aan het foute beleid? Een overgrote meerderheid van 82% wijst naar de PvdA, terwijl bij D66 slechts 55% durft te wijzen op de voorgangers van Samsom. Toch krijgt ook D66 nog van 40% van de respondenten (VVD 46%) de schuld, terwijl deze club vrijwel altijd slechts meeloper met de PvdA en het CDA is geweest.

Lopen bij D66 de struisvogels voorop? Je kunt natuurlijk, heel paradoxaal, ook te veel ijver tonen om bij de nette mensen te willen behoren... Met zo’n houding hol je dan wel het denken over een belangrijk stuk sociaal beleid uit. Overigens vind ikzelf alle partijen “schuldig”, want vrijwel niemand durft structurele kritiek te uiten. De recente onderzoeken van Koopmans en het SCP doven als het ware gewoon uit in het politiek debat. Rest dan een publiek debat verschrompeld tot een mening bij Maurice de Hond.

hv,u

-------------- next part --------------
An HTML attachment was scrubbed...
URL: <http://www.tuxtown.net/pipermail/d66/attachments/20141206/326f3b9f/attachment.html>


More information about the D66 mailing list