[D66] De halve zolen in de PvdA

Henk Vreekamp vreekamp at knoware.nl
Wed Oct 16 21:15:28 CEST 2013


Democs,

Meestal is er alleen aandacht voor landelijke vertegenwoordigers van de PvdA - zie de recente rel met dissidenten in de TK-fractie tegen Greenpeace-goeroe Samsom. Maar op de tweede rang zitten (ook) kennelijk veel halve zolen. Neem Utrecht, Amersfoort en Groningen.

Vorig jaar trad wethouder Kees Bos terug nadat uitkwam dat hij buiten B&W en gemeenteraad om vlak voor de verkiezingen een flinke subsidie had gegeven aan zijn aanhang: een jongerenclub in Kanaleneiland die voor hem canvaste (clientelisme). 
Dan komt er het Utrechts raadslid en toneelspeler Van de Roest die 40 mille jat van de straatkrant.
Vervolgens verdwijnt er een Spaans-Nederlands raadslid uit Amersfoort na 4 mille te hebben gepikt uit de lokale partijkas.
En dan is er een PvdA-burgemeester Rehwinkel in Groningen die z'n baan opzegt met de leugen dat hij in Spanje gaat werken bij een rampenorganisatie. Een ramp, want RTL vind de baan nergens.

Allemaal gevallen van psychose, bedrog en diefstal. Is de druk zo hoog in die club sinds Kok elke ideologie verbood? Of heeft De Uyl destijds verkeerde genen verspreid?

Wat mij vooral opvalt is dat andere partijen elk commentaar mijden, terwijl de geloofwaardigheid in "de politiek" ernstig wordt aangetast. Of steekt er iets anders achter?

hv,u
-------------- next part --------------
An HTML attachment was scrubbed...
URL: <http://www.tuxtown.net/pipermail/d66/attachments/20131016/3f075179/attachment.html>


More information about the D66 mailing list