[D66] VVD democratischer dan PvdA?

Henk Vreekamp vreekamp at knoware.nl
Mon Apr 29 10:58:50 CEST 2013


Democs,

Zo zie je maar dat je niks opschiet met brave lieden die het socialisme paren aan hun eigen carriere. Het lijkt er potdorie sterk op dat de VVD een democratischer partij is dan de PvdA.

Toen de huidige regering kwam met extra ziektepremie-verhoging voor hoge inkomens, brak er paleisrevolutie uit binnen de VVD en Rutte wist niet hoe gauw hij bakzeil moest halen. Nog steeds rommelt het van de zenuwen binnen die partij, kijk maar naar de jankende parlementsvoorzitter Van Miltenburg.

Bij de PvdA gaat het dit keer niet om een materiele kwestie maar louter om symbool-politiek: het kabinetscompromis om uitgeprocedeerde asielzoekers die meestal nergens anders heen kunnen toch illegaal te maken. En dat allemaal om een hypothetische stroom van 600 miljoen asielzoekers naar Nederland in te dammen. De PvdA houdt een congres, de kernfysicus Samsom verliest maar weigert uit het symbool te stappen. Hij oppert een nieuw congres.

Bij de PvdA-top houden ze kennelijk liever van diehards dan van jankende voorzitters... Niemand komt op het idee om Samsom af te zetten, al was het maar omdat ze te weinig opvolgerskwaliteit in huis hebben. Radeloos, redeloos zijn die hoog-geintegreerde luitjes. Zou de schijnoppositie dit clubje nog willen redden?

hv,u
-------------- next part --------------
An HTML attachment was scrubbed...
URL: <http://www.tuxtown.net/pipermail/d66/attachments/20130429/3308cc6d/attachment.html>


More information about the D66 mailing list