[D66] Argentijnse leeslijst voor PvdA-Samson

Henk Vreekamp vreekamp at knoware.nl
Thu Sep 20 17:37:59 CEST 2012


Democs,

Met recht kun je je soms afvragen hoe democratisch de PvdA eigenlijk is. Desgevraagd verklaarde PvdA-leider Samson tijdens een tv-debat dat de vader van mevrouw Maxima Zorreguieta best aanwezig mag zijn bij een troonswisseling. Kennelijk was Samson vergeten dat er momenteel een proces loopt van een Nederlands-Argentijnse piloot Poch die zich tegenover collega's op de borst klopte dat hij tijdens de Argentijnse dictatuur van Videla c.s. (1976-1983) verdoofde gevangenen vanuit zijn marinetoestel in zee gooide. Kennelijk was de PvdA-leider tevens vergeten dat mister Zor op Landbouw een sleutelfiguur was in Videla' s kabinet.

Terecht antwoordde Pechtold op dezelfde vraag: ik blijf bij mijn standpunt dat Zor ongewenst is. 

Zou de PvdA dan toch geleid worden door een warhoofd: iemand die de scheidslijn tussen zijn eigen paternalisme en andermans dictatoriale houding niet altijd herkent?

Gister bracht het Spaanse El Pais (spaanse Volkskrant, soc.dem. gezind) een leeslijstje van Argentijnse kinderen wier ouders onder de dictatuur "verdwenen" op z'n Pochs, na een verblijf in de beruchte geheime gevangenis ESMA (Escuela Mecanica de la Armada), de genie-academie.

Mariana Eva Perez (Buenos Aires, 1977) - Diario de una princesa montonera, 110% Verdad.
Felix Bruzzone (Buenos Aires, 1976) - 76 (Cuentos), Los Topos (novela).
Patricio Pron (Rosario, 1975) - El espiritu de mis padres sigue subiendo con la lluvia.
Laura Alcoba (La Plata, 1968) - La casa de los conejos.
Raquel Robles (Santa Fee, 1971) - Perder.

Mocht de sjekkies-man geen Spaans lezen, dan kan iemand uit de D66-fractie vast wel een vertaler leveren die een bandje inspreekt voor als'ie gaat slapen.

Henk Vreekamp, Utrecht
-------------- next part --------------
An HTML attachment was scrubbed...
URL: <http://www.tuxtown.net/pipermail/d66/attachments/20120920/1950368e/attachment.html>


More information about the D66 mailing list