[D66] Kolonel Karremans nog niet verwerkt?

T. Jouwstra tjouwstra at wxs.nl
Fri Jan 13 21:34:50 CET 2012


Henk,

Het gekke is, dat ik als jurist juist vind, dat de samenleving dezer dagen veel te veel juridificeert en men overal gedingen wil aanspannen. Uit filosofisch standpunt is een uitspraak van een rechter ook maar een uitspraak, en wat wij met de berechting van een willekeurige, middelmatige militair opschieten is mij ook niet echt duiderlijk.

Groet,

Tjerk

From: Henk Vreekamp 
Sent: Friday, January 13, 2012 5:49 PM
To: informele D66 discussielijst 
Subject: [D66] Kolonel Karremans nog niet verwerkt?

Democs,

Las laatst het bericht dat justitie een onderzoek begint naar de vraag of ze een onderzoek moet starten naar het niet-optreden van Overste Karremans tegen de massamoord in Srebreniza. Wel wel, 17 jaar na dato gaan de instanties denken aan de realiteit.

Duidelijk dat de militaire lafheid nog steeds tot politieke "verlegenheid" leidt. Ook de koloniale oorlog tegen de Indonesiche onafhankelijkheid is nog steeds niet "verwerkt", terwijl nationalisme etc. officieel wel taboe is, met name bij de multiculti's. Maar ja, "imperialisme" roept nog steeds wel verdeeldheid op - zie het huidige politie-trainen in de drugskolonie Afghanistan.

Bij onze Oosterburen zijn ze wat dit betreft cultureel wat meer evenwichtig ontwikkeld. Daar figureert bijv. Karremans als de hoofdpersoon 'Boomsma' in een detective van het bekende Niederrheinische auteurstrio Leenders-Bay-Leenders, Die Schanz (rororo 23280/Rowohlt, 2004, 272 p. ISBN 3-499-23280-4. 8,90 euro).

De plot: 'Boomsma' blijkt te zijn vermoord door de vrouw van de tolk die hij in handen liet vallen van de Servische militairen.

Zou eens vertaald moeten worden, met op de voorkant een verwijzing naar Karremans en Nederland... Misschien helpt dat bij de aarzeling om de man eens aan te pakken?

Henk Vreekamp, Utrecht


--------------------------------------------------------------------------------
_______________________________________________
D66 mailing list
D66 at tuxtown.net
http://www.tuxtown.net/mailman/listinfo/d66
-------------- next part --------------
An HTML attachment was scrubbed...
URL: <http://www.tuxtown.net/pipermail/d66/attachments/20120113/8aba7ed2/attachment.html>


More information about the D66 mailing list