[D66] De verdwenen ballen van de burgemeester

T. Jouwstra tjouwstra at wxs.nl
Tue Aug 30 02:26:19 CEST 2011


Henk,

Makkelijk hoor.

Groet,

Tjerk

From: Henk Vreekamp 
Sent: Thursday, August 25, 2011 5:31 PM
To: informele D66 discussielijst 
Subject: [D66] De verdwenen ballen van de burgemeester

Democs,

Ach, die christen-democratische burgemeesteres van het Belgische Aalst, met kontjeneuken klaarkomen bovenop een Spaans kasteel... Dank voor deze openbare video! Vooral die minnaar (plaatselijk chirurg) die na afloop aan z'n piemel rook, vind ik verrukkelluk machisme.

Dan zijn de mannetjes in Utrecht heel wat prozaischer.

Op 1 mei 2011 begonnen hooguit 150 demonstranten vanaf NS-station Zuilen (N-Utrecht, voormalige arbeiderswijk, dus beetje troosteloze omgeving) een optocht richting centrum. Van begin af aan werden ze ingesloten door welgeteld 228 agenten omdat de Politieke Inlichtingen Eenheid, de lokale dienders onder parapluie van de landelijke AIVD, beweerde dat er een harde kern onder de honderd man/vrouw schuilde die wilde knokken. Het demonstratierecht werd aldus met de knuppel beslecht, de elf aanhoudingen leverden niks op. Daarop raakten de CDA-hoofdcommissaris Heismans (een brave borst die als aankomend adjunct-inspecteur carriere maakte door te jagen op plakkers) en de inmiddels van besproken gedrag nog fungerende PvdA-burgemeester Aleid Wolfsen (voorheen rechter en PvdA-kamerlid, kinderloos, getrouwd met een kunstfotografe) in opspraak bij de goegemeente. Is dit geen criminaliseren van het recht op demonstreren?

De Nieuwe Utrechter, een nieuwssite van de website Alles Over Utrecht - een kritische maar beslist niet linkse internetredactie waarvan enkele redacteuren zelfs voor het h.a.h.blad van De Telegraaf werken waarvan ooit een oplage werd vernietigd op aandrang van de PvdA-burgemeester - vroeg heel alert op 2 mei aan de politie een lijst van inbeslag genomen spullen, nadat enkele demonstranten het politiepersbericht tegenspraken over gewelddadige plannen. Het OM gaf na enkele uren toestemming de voorwerpen te tonen. Echter, de politie kon na een paar dagen geen 30 maar slechts 11 spandoekstokken laten zien en mailde een foto van een sok met steen terwijl ze eerder sprak van 6 sokken met biljartballen. Drie maanden later, bij een openbare hoorzitting ten stadhuize, meldde de politievoorlichter dat de ballen definitief zoek zijn. Een raadsel, want op 1 mei waren er ook videoploegen van de politie actief.

Eind augustus mag de raadscommissie Mens en Samenleving zich buigen over de gruwelijke maar verdwenen biljartballen, in een affaire die je intussen Politie en Diefstal/Manipulatie zou kunnen noemen. Hebben ze een ballentekort bij de stoottafels van Hermandad?

En nu maar hopen dat D66 wat burgermoed toont. Want eigenlijk waart nog steeds de geest van lafheid door een stad waar de NSB vrijwel ongehinderd resideerde vanaf de oprichting tot 1945 en waar slechts een politieke aanslag plaatsgreep, die van de joodse studente Truus van Lier op de toenmalige politiehoofdcommissaris...

Van de nakomelingen van Koos Vorrink hoeven we waarschijnlijk weinig te verwachten.

Henk Vreekamp, Utrecht



--------------------------------------------------------------------------------
_______________________________________________
D66 mailing list
D66 at tuxtown.net
http://www.tuxtown.net/mailman/listinfo/d66
-------------- next part --------------
An HTML attachment was scrubbed...
URL: <http://www.tuxtown.net/pipermail/d66/attachments/20110830/40df0441/attachment-0001.html>


More information about the D66 mailing list