Verstand zegeviert: Kamer laat AHA dan toch eindelijk vallen

Aris B. B.Aris at TWEEDEKAMER.NL
Thu Oct 11 17:04:58 CEST 2007


REPLY TO: D66 at nic.surfnet.nl

 
Hein,

Alles tot je dienst, maar als je Friedmans The Earth is Flat leest, en dan het ANP-bericht (website De Telegraaf, sector Binnenland) dat Al Qaida in het Westen geboren radicalen in kampen traind voor aanslagen in het Westen (zoals de KGB deed met de Lumumba Universiteit in Moskou...), besef je dat een internationaal opiniemaker (waar op aarde lezen ze geen Time Magazine, die Hirsi lauwerde? ) als Hirsi overal op aarde gevaar loopt, en dat het onderscheid tussen de VS met zijn gesettelde Arabische immigranten en Europa met zijn Maghreb-armoedzaaiers wat dat betreft misleidend is. Al Qaida mensen willen hun aanslag vaak niet overleven, dus maakt het hen niets uit waar ze die plegen: in een land met een bevriende- of een vijandelijke moslimgemeenschap.

  Je weet dat er binnen D66 altijd grote bezwaren hebben bestaan tegen de toon, de aanpak van Ayaan(korantexten op blote lijven: daar paai je geen vrome moslims mee!), én tegen de kliek rond Ayaan (gillers als Ephimenco; glibbers als Ellian; monomanen als Leon de Winter).
  Als datzelfde D66 nu opkomt voor het goed regelen van Hirsi's veiligheid op basis van een twee weken oude Green Card, tonen we ons leerlingen van Voltaire "Ik ben het fundamenteel met U oneens, maar ik zal alles doen om U aan het woord te laten komen"; zonder onderscheid des persoons komen we op voor opiniemakers. Liberalen hebben als lijflied "Die Gedanken sind Frei"; daar houdt D66 zich beter aan dan de VVD, dan los VVD-kanon Verdonk, of de Partij voor de Vrijheid.

  We pakten Verdonk juni'06 aan over Ayaan, zeker toen Verdonk een niet-juridische zin in Ayaans "schuldbekentenis" afdwong. Zo hoort een institutioneel sterkere bewindspersoon niet met individuele bburgers om te springen. Ook toen golden bovenstaande attitude- en miljeu-bezwaren tegen Ayaan; maar die zetten we, Voltaire indachtig, opzij voor het primaat van de Individuele Bill of Rights (USA) tegenover de overheidsmacht.

D66 is zich ook nu juist erg zichzelf gebleven.


-----Oorspronkelijk bericht-----
Van: owner-d66 at NIC.SURFNET.NL [mailto:owner-d66 at NIC.SURFNET.NL] Namens Hein van Meeteren
Verzonden: donderdag 11 oktober 2007 16:45
Aan: Bert Bakker
CC: Dr. Marc-Alexander Fluks; d66 at NIC.SURFNET.NL
Onderwerp: Re: Verstand zegeviert: Kamer laat AHA dan toch eindelijk vallen

REPLY TO: D66 at nic.surfnet.nl

Bert Bakker schreef:
> REPLY TO: D66 at nic.surfnet.nl
>
> Ter aanvulling: de motie-Halsema werd gesteund door D66, en door het 
> PvdA-kamerlid Kalma.
Waaruit blijkt dat D66 geen D66 meer is.

En dan nog iets.
De grote Salman Rushdie heeft zich ertegenaan bemoeid. Prima hoor, hoe meer zielen hoe meer vreugd. Maar de man moet geen duivelsverzen gaan verkopen en een beetje bij de les blijven. Want onze geliefde voormalige volksvertegenwoordigster Ayaan, dochter van Maghrib, zoon van Mashoud, kleinzoon van Ali (of zoiets) heeft een prima jeugd genoten in het lommerrijke Nairobi. Haar moeder was een gerespeceerde dame en haar vader een weldenkend mens, in zijn context uiteraard. Er was een redelijke welstand in huize dochter van Maghrib, zoon van Mashoud etc etc. Ze had een leuke tienerkamer, waarvan beelden zijn vertoond door zembla. Popsterren aan de muur en zo. Haar middelbare school was een van de beste meisjesscholen in de stad, en de leraren en leraressen aldaar probeerden het mooiste uit de kinders naar boven te halen. Ze waren trots op haar, de juffen met hoofddoekjes om, ze verklaarden dat voor de camera. Ayaan zou het ver schoppen, zeiden ze.
Wat nu slachtoffer van een middeleeuwse naargeestige Moslim benepenheid? 
Wat nu zielig meisje dat door afschuwelijke moslimfamuilieleden is onderdrukt en gepijnigd? Sorry Salman, maar dat is op z'n Hollands gezegd, puur gelul. Ze had het prima naar haar zin en heeft een mooie jeugd genoten.
En dan dat huwelijk. Ze is, naar goed lokaal Somalisch - Keniaas gebruik, door haar ouders enigszins gepusht in de richting van een een ver familielid of zoiets. In ieder geval een man met geld en aanzien, en dat zien Somalische vaders graag voor hun dochters. Ayaan heeft JA gezegd tegen dat huwelijk, haar broer was daar stellig in. De man is vervolgens naar Canada vertrokken, zij zou nakomen. Ze kreeg een tas geld mee voor levensonderhoud en reis, maar onze dappere heldin stapte met tas te Schiphol uit de transithal en nam een taxi naar het dichtstbijzijnde asielzoekerscentrum. Aldaar maakte ze een conscientieuze studie van de Nederlandse zieligheidsmarkt: welk tranentrekkend verhaal geeft me de meeste kans op poen en verblijf, anders geformuleerd: welk verhaal gaat er bij de oh zo goed bedoelende Nederlandse ontwikkelingswerkers, vluchtelingenwerkers en sociaal voelende ambtenaren van IND als zoete koek in? En zij máákte het verhaal, als een volleerd marketingdeskundige, nauwgezet gericht op haar niche-markt. Het verhaal staat nog steeds en wordt ook in Amerika gedronken als Gods woord in een ouderling.
Die Rushdie toch, volledig in de ban van die exotische schoonheid, die welbespraaktheid, die ogen en dat prachtige lichaam, dat ook hier de Paul Scheffers, Theodo Holmannen en Herman Philipsen tot hemelhoge extasen brachten (gek eigenlijk, allemaal mannen van middelbare leeftijd, en allemaal het hoofd op hol, toch eens gaan uitzoeken hoe dan bio-energetisch in elkaar steekt...).

D66 steunde de motie Halsema dus. Van der Ham is niet zo in extase over Ayaan, die heeft andere hobbies en heeft gewoon aan z'n carriere gedacht. Fatma ook, hoewel die waarschijnlijk oprecht dacht dat ze iets edels deed.
Het is weer die verdomde Pechtold die ook in zijn middelbare leeftijd is aangekomen.....
Mata hari, waarom schiet die naam ineens naar boven?

Uw goedgelovige, niet al te slimme, maar wel gelukkige Hein vanuit de tuin in Vinkeveen (van een allaraardigste en hoogst aantrekkelijke dame die u allen de groet'n doet).

**********
Dit bericht is verzonden via de informele D66 discussielijst (D66 at nic.surfnet.nl).
Aanmelden: stuur een email naar LISTSERV at nic.surfnet.nl met in het tekstveld alleen: SUBSCRIBE D66 uwvoornaam uwachternaam
Afmelden: stuur een email naar LISTSERV at nic.surfnet.nl met in het tekstveld alleen: SIGNOFF D66 Het on-line archief is te vinden op: http://listserv.surfnet.nl/archives/d66.html
**********


Informatie uit de Tweede Kamer gecombineerd met achtergronddossiers en het laatste politieke nieuws.
Informatie ter orientatie op een bezoek, uitleg over hoe wetten tot stand komen en een rondgang door de geschiedenis van de Staten-Generaal. Kijk nu op www.tweedekamer.nl
Disclaimer (http://www.tweedekamer.nl/applicaties/disclaimer_e_mail/index.jsp)
Indien u de link niet kunt openen, neemt u dan contact op met telefoonnummer 070-3182211. Meer informatie vindt u op de website www.tweedekamer.nl
If you are unable to access the link, please dial +31 70 3182211. Additional information is available on the website www.tweedekamer.nl and www.houseofrepresentatives.nl

**********
Dit bericht is verzonden via de informele D66 discussielijst (D66 at nic.surfnet.nl).
Aanmelden: stuur een email naar LISTSERV at nic.surfnet.nl met in het tekstveld alleen: SUBSCRIBE D66 uwvoornaam uwachternaam
Afmelden: stuur een email naar LISTSERV at nic.surfnet.nl met in het tekstveld alleen: SIGNOFF D66
Het on-line archief is te vinden op: http://listserv.surfnet.nl/archives/d66.html
**********



More information about the D66 mailing list