onbetrouwbaar?

ger gmw.arts at HOME.NL
Tue May 15 11:58:35 CEST 2007


REPLY TO: D66 at nic.surfnet.nl

AMSTERDAM (ANP) - Staatssecretaris van Financiën, Jan Kees de Jager (CDA), overtrad als softwareondernemer de arbeidswet. Dat schrijft de Volkskrant dinsdag. Het dagblad baseert zich op officiële documenten en gesprekken met betrokkenen.

De Jager, eigenaar en directeur van softwarebedrijf ISM, zou de oprichting van een ondernemingsraad hebben tegengewerkt en onwettige arbeidscontracten hebben ondertekend, aldus de krant. Zo legde ISM alle aansprakelijkheid voor de ziekte rsi bij de werknemers neer. Ook mochten personeelsleden in werktijd niet over hun rechten vergaderen en werden pensioenpremies vaak te laat betaald.

Na zijn benoeming als staatssecretaris raakte De Jager al in opspraak over de pensioenafdracht bij een van zijn bedrijven. Een dochteronderneming van ISM betaalde toen geen ontslagvergoedingen en pensioenpremies. De Jager wilde niet reageren op de aantijgingen, aldus de Volkskrant.

**********
Dit bericht is verzonden via de informele D66 discussielijst (D66 at nic.surfnet.nl).
Aanmelden: stuur een email naar LISTSERV at nic.surfnet.nl met in het tekstveld alleen: SUBSCRIBE D66 uwvoornaam uwachternaam
Afmelden: stuur een email naar LISTSERV at nic.surfnet.nl met in het tekstveld alleen: SIGNOFF D66
Het on-line archief is te vinden op: http://listserv.surfnet.nl/archives/d66.html
**********



More information about the D66 mailing list