Een oefening nis desinformatiebestrijding, (Was: Twenty-Five Ways To Suppress Truth)

Antid Oto aorta at HOME.NL
Tue Aug 7 14:14:22 CEST 2007


REPLY TO: D66 at nic.surfnet.nl

Op je overlegpagina staat een lijst met een tiental sokpoppen van je.
Hoe verklaar je dat dan?
Dat lijkt mij misbruik van wikipedia, geen wonder dat je geblokkeerd bent.
http://nl.wikipedia.org/wiki/Overleg:Hein_Westerouen_van_Meeteren

Hein van Meeteren wrote:
> REPLY TO: D66 at nic.surfnet.nl
>
> ---- Erik van den Muijzenberg <muijz at dds.nl> schreef:
>
>> REPLY TO: D66 at nic.surfnet.nl
>> Wikipedia is een gemeenschap en heeft geen baas.
>>
>
> Wikipedia heeft wel degelijk en baas. En niet alleen 1 baas, heel veel baasjes. Met titels als bureaucraat, checkuser, moderator, stemmingscoordinator, arbitragecommissielid....De ideologie (de wens dus) van wikipdia is een machtsvrije ruimte te zijn. De werkelijkheid is dat er continu machtsstrijd wordt gevoerd. Oscar Ignatius Joannes (Oscar) van Dillen ('s-Hertogenbosch, 25 juni 1958) is een Nederlandse componist, de eerste voorzitter van de Vereniging Wikimedia Nederland, voorzitter van de Stichting Wikimedia Nederland en bestuurslid van de Wikimedia Foundation. Hij is zeker een baas, en een goede.
>
>
>> Hein van Meeteren en zijn vriendin/advocaat/sokpop zijn voor drie
>> maanden geblokkeerd
>> nadat Hein van Meeteren wegens het herhaaldelijk schenden van een
>> contactverbod voor
>> twee weken was geblokkeerd en zijn vriendin/advocaat/sokpop schreef
>> dat het duo zich
>> nergens meer aan gebonden achtte.
>>
>
> De Muijz beweerde ettelijke malen op overlegpagina's (die daar niet voor bedoeld zijn) en elders dat Hein van Meeteren en Bribri (een advocate die af en toe ingrijpt als Muijz en zijn kliekje weer eens probeert schade toe te brengen) een en dezelfde persoon zijn (sokpoppen noemt mnen dat op wikipedia). Aangezien Muijz maar niet wilde geloven dat het NIET zo was, dat Bribri en ik twee losstaande natuurlijke personen zijn, is er via aan lid van de Arbitragecommissie van wikipedia bewijs geleverd dat er daadwerkelijk geen sprake is van een sokpop. Dat is publiek gemaakt middels een uitspraak van de Arbcie. Niettemin verspreidt vd M nog immer het verhaal dat Bribri en Hein sokoppen van elkaar zijn. Ongelijk bekennen en excuses aanbieden is erg lastig voor deze gebruiker van de wikipediapagina's.
>
>  Vervolgens heeft Oscar het artikel
>
>> wijselijk weer op
>> slot gezet. Hein had zich al eerder vanaf fake accounts met het
>> artikel bemoeid.
>>
>
> Oscar van Dillen heft het artikel beveiligd tegen mensen die van Wikipedia een soort Story of Privee wensen te maken. Met allerlei roddekls, onjuiste verhalen, uit verband gerukte feiten en zware overdrijvingen. Dat noemt men op nwikipdi niet NPOV (niet neutral point of view). Bij zijn toelichting p de verhoging van het beveiligingsniveau stelt Oscar: "gelieve nu te stoppen met opblazen van deze zaak, maak van een mug geen dino, en van wikipedia geen roddelblad of krantenberichtenarchief: wikipedia dient een encyclopedie te worden, te zijn, en te blijven...".
>
>
>> Het artikel is meer dan 160 keer aangevuld, gewijzigd etc. niet in de
>> laatste plaats door
>> Hein en zijn sokpop.
>>
>
> Zie boven, Bribri is geen sokpop. Ik denk dat ik deze hardnekkige leugen even moet gaan melden aan Oscar. En inderdaad, we hebben het artikel bewaakt tegen mensen die wikipedia misbruiken hun vendetta's en wraak uit te oefenen via de ogenschijnklijk neutrale pagina's van wikipedia. Jimbo Wales, de oprichter/uitvinder van wikipedia spoort mensen aan dit te doen, als ze merken dat iemand een " artikel"  over hen schrijft vol met halve waarheden en hele leugens. Dat deed onze vriend Muijz, en dus werd er door Bribri en mij ingegrepen. Met effect, want het artikel is thans ontdaan van de Muijziaanse vergiftiging.
>
>
>>> Verder heeft onze vriend M. het verbod gekregen nog iets over of
>>> tegen zijn obsessie, HvM, te zeggen.
>>>
>> Maanden geleden is *beide* vrienden voor Wikipedia een contactverbod
>> opgelegd.
>>
>
> Dat is min of meer waar. Totdat Muijz meende op zijn eerste sollicitatie voor de arbitragecommissie in mei 2007 de " Klauwhamer" van deze lijst van stal te moeten halen en te gaan jeremieren over bedreiging en laster. Daarop werden nogal wat mensen boos en kreeg Muijz een blokkade van een dag. Hij ging door en startte een oorlog met een moderator die Ciell heet. Dat heeft hem ettelijke waarschuwingen bezorgd.
>
>
>> Ook mochten we ons niet meer met het artikel bemoeien.
>> Ik heb me daar aan gehouden; Hein van Meeteren uiteraard niet.
>>
>
> Jazeker, daar heb ik me wel aan gehouden, totdat mensen (uw sokpoppen? :-)) in het artikel kwaadaardige onzin begonnen te schrijven en mijn privacvy begonnen te schenden. Advocate Bribri heeft toen hard ingegrepen, met effect. Helaas moest ze dreigen met civiele actie, en dat is verboden op wikipedia, maar, vertelde ze me, daaraan had ze geen boodschap. Schending is schending, en civiele actie is een recht als men meent dat iemand beschadigd wordt.
>
>
>>> Daarom wordt deze D66-lijst nu weer ingezet om op Hein te schelden.
>>>
>> Bart postte hier een link over desinformatie. Hij moest meteen aan
>> Hein denken.
>>
>
> Uit Barts antwoord maakte ik op dat hij me slechts een interessant artikel wilde doen toekomen. Misschien kan Bart voor zichzelf spreken.
>
>  > Nota bene: op Wikipedia blijft ALLES bewaard. De complete
>
>> geschiedenis van een artikel,
>> en alle bijdragen van een gebruiker. Het is dus gemakkelijk na te
>> gaan dat Hein hier op
>> de lijst louter desinformatie staat te verkopen over zijn optreden op
>> Wikipedia.
>>
>
> Goed dat alles is na te pluizen. D66-ers kunnen zelfstandig op onderzoek gaan, als deze zaak hen enigszins intereseert, hetgeen ik eerlijk gezegd betwijfel.
>
>
>> Weliswaar zijn Hein en zijn vriendin/advocaat/sokpop voor
>> drie maanden
>> geblokkeerd wegens zijn wangedrag, maar ik ben NIET geblokkeerd.
>>
>
> U hebt een lange lijst van blokkades, snuiter. ( http://nl.wikipedia.org/w/index.php?title=Speciaal:Log&type=block&page=Gebruiker:Muijz ) Deze keer heeft men u gespaard, wees maar blij, en dat komt vooral doordat u wederom kandidaat bent voor de Arbitragecommissie. Het zou lastig zijn als u geblokkeerd was en tegelijkertijd vragen moest beantwoorden van stemngerechtigde gebruikers. En inderdaad is er een blokkade uitgedeeld aan mijn adres (en dat van Bribri). Dit omdat we een gezamenlijke verklaring hebben uitgebracht op de overlegpagina van Ciell, de moderator waarmee ook u problemen heeft. Zij had namelijk mij een blokkade gegeven voor de volgende zin van mijn hand:
> "Als het een redelijke oplossing is wil ik er graag aan meewerken, beloofd!". Kennelijk mag je zoiets niet zeggen van Ciell. Is dit wangedrag? Toen Bribri en ik vervolgens een gemeenschappelijke verklaring uitgaven dat deze blokkade kant noch wal raakte, kregen we opnieuw een extra blokkade. Zo opgefokt is wikipedia inmiddels. Daarop heeft Oscar ingegrepen, kon de blokkade niet terugdraaien, maar heeft wijselijk alle aanleiding tot spanning uit het lemma over mij verwijderd. En daarmee is de rust terug, de zaak klaar, want de inzet is altijd geweest een goed, evenwichtig, neutraal en feitelijk lemma. Dat is het nu, en u kunt hoog piepen en laag zingen, maar het lemma staat op slot. En probeer dat maar te veranderen, ben benieuwd wat dat voor effecten op uw gebruikersrechten gaat veroorzaken.
>
> Overigens voor de twee meelezers: volg de stemming voor de arbitragecommissie. Zeer leerzaam hoeveel voor -en tegenstemmen aan de kandidaten gegeven worden. Zie: http://nl.wikipedia.org/wiki/Wikipedia:Arbitragecommissie/Stemlokaal
>
> Een mooie zevende augustus voor idereen!
>
>
>
> **********
> Dit bericht is verzonden via de informele D66 discussielijst (D66 at nic.surfnet.nl).
> Aanmelden: stuur een email naar LISTSERV at nic.surfnet.nl met in het tekstveld alleen: SUBSCRIBE D66 uwvoornaam uwachternaam
> Afmelden: stuur een email naar LISTSERV at nic.surfnet.nl met in het tekstveld alleen: SIGNOFF D66
> Het on-line archief is te vinden op: http://listserv.surfnet.nl/archives/d66.html
> **********
>
>

**********
Dit bericht is verzonden via de informele D66 discussielijst (D66 at nic.surfnet.nl).
Aanmelden: stuur een email naar LISTSERV at nic.surfnet.nl met in het tekstveld alleen: SUBSCRIBE D66 uwvoornaam uwachternaam
Afmelden: stuur een email naar LISTSERV at nic.surfnet.nl met in het tekstveld alleen: SIGNOFF D66
Het on-line archief is te vinden op: http://listserv.surfnet.nl/archives/d66.html
**********



More information about the D66 mailing list