Nederland Kennisland?! Yeah, right...

Kaj mail at KAJLEERS.NL
Thu Sep 14 12:42:40 CEST 2006


REPLY TO: D66 at nic.surfnet.nl

'Vernietigend.' Zo kan in één woord het oordeel omschreven worden van Stichting Kennisland over de 'vooruitgang' van de ontwikkeling van Nederland tot 'kenniseconomie' sinds 2003. De stiching oordeelt dat Nederland - na 'veel gepraat en te weinig gedaan' - nog steeds een 'middenmotor' blijkt te zijn.

De bewijzen stapelen zich op; eerder deze week stuurde ik ook al de uitkomsten van een ander onderzoek, van een andere denktank, naar deze lijst. Ook de conclusies van dat onderzoek waren niet mals; de regering heeft de afgelopen jaren te weinig gedaan aan de ontwikkeling van de Nederlandse kenniseconomie. Sterker, zo oordeelde het CPB, de regering is tijden lang zelfs een rem geweest op de economie.

Uit de inleiding van het persbericht, dat naar het rapport (http://www.kennisland.nl/nl/projecten/kenniseconomie-monitor/index.html) verwijst:

"'Er wordt sinds 2003 veel gepraat en te weinig gedaan om de Nederlandse kenniseconomie daadwerkelijk te versterken', is de conclusie die Stichting Nederland Kennisland trekt in haar vandaag verschenen Kenniseconomie Monitor 2006. 'Nederland blijkt nog steeds een middenmoter, terwijl internationale krachtenvelden het noodzakelijk maken dat Nederland zich voorbereid op de toekomst'. Kennisland pleit voor zes concrete doorbraken om van Nederland een sterke kenniseconomie te maken. Drie ervan liggen op het gebied van onderwijs. De andere drie zijn ondernemerschap, regio en functioneren van de overheid."

Eens te meer een onderzoek dat uitwijst dat, ondanks het geblaat voor de buhne en de zogenaamde 'aandacht' voor de ontwikkeling van de kenniseconomie met *D66* in het kabinet tijdens die periode, er maar bar weinig verbeterd is.

Kaj
**********
Dit bericht is verzonden via de informele D66 discussielijst (D66 at nic.surfnet.nl).
Aanmelden: stuur een email naar LISTSERV at nic.surfnet.nl met in het tekstveld alleen: SUBSCRIBE D66 uwvoornaam uwachternaam
Afmelden: stuur een email naar LISTSERV at nic.surfnet.nl met in het tekstveld alleen: SIGNOFF D66
Het on-line archief is te vinden op: http://listserv.surfnet.nl/archives/d66.html
**********



More information about the D66 mailing list