Alleen al 80.000 illegale werknemers in Nederland

Ger gmw.arts at HOME.NL
Wed Oct 4 08:05:43 CEST 2006


REPLY TO: D66 at nic.surfnet.nl

En de werkeloosheid slinkt roept men dan. De illigale uitzendbureau's leven er wel bij.Na 1 januari kunnen er nog veel meer bij maar geen nood hoor, we halveren de WW wel. Zelfs de overheid is plek aan het maken voor de Polen, eigenaren van sta-carvans moeten het veld ruimen, ook nog op eigen kosten.
We moeten de mensen kansen geven noemen we het, kansen geven om tegen de helft van de centen te gaan werken. Stel geen eisen en ja kan volop aan het werk.
Je hebt 1000 euro aan WW, nou en, dan ga je toch zoveel uren werken dat je er weer aan komt, je verliest geen dubbeltje.
Dan moet het uitzendbureau nog even zien hoe ze aan de winst komen op je verblijfs- en reiskosten maar dat lossen ze wel op. Op papier krijg je minimaal het minimumloon. Dus werkeloos ben je voor niks, al ben je 45 of zo.
Nog erger, ben je deels afgekeurd en ouder dan bv.40? De werkgevers staan toch rijen dik op je wachten. Hahaha, we hebben toch de wet Pemba. Probeer als werkgever je centen maar eens te halen in voorkomend geval bij het UVW.
Een werknemer moest pas nog bij een verzekering komen om te bezien hoe het was met hem een jaar geleden. Die wist ook niet hoe dat moest maar deed het toch maar. Gevolg is en was dat die werkgever nooit meer een (deels) WAO-er in dienst neemt.
Maar blijft wel staan dat het aantal WAO-ers afneemt naar de bijstand of zo. 
Gewoon een oplichterszooitje, wie? De uitzendbureau's? Nee hoor die zijn vrijzinnig, de overheid licht ons op. Ik ken er eentje met een vestiging hier in Holland en 16 in Polen. In Tjechie ook maar het aantal weet ik niet.
We zouden die illegalen eigenlijk stemrecht moeten geven, zo'n partij krijgt wellicht een meerderheid.

Ger



**********
Dit bericht is verzonden via de informele D66 discussielijst (D66 at nic.surfnet.nl).
Aanmelden: stuur een email naar LISTSERV at nic.surfnet.nl met in het tekstveld alleen: SUBSCRIBE D66 uwvoornaam uwachternaam
Afmelden: stuur een email naar LISTSERV at nic.surfnet.nl met in het tekstveld alleen: SIGNOFF D66
Het on-line archief is te vinden op: http://listserv.surfnet.nl/archives/d66.html
**********



More information about the D66 mailing list