Wat wi lD66 nu eigenlijk.

Ger gmw.arts at HOME.NL
Fri Nov 17 08:21:06 CET 2006


REPLY TO: D66 at nic.surfnet.nl

Als we kijken naar het sociale deel van het spectrum wil D66 dus eerst een gekozen leider en dan naar een rechtvaardiger systeem. Dat gaat nog vele jaren kosten dus.
Al die mensen welke bv. ten onrechte zijn goedgekeurt, deels danwel helemaal, mogen dus in die armoede blijven zitten totdat men het heeft geregeld,  als het dat al wordt. Ik ken mensen met een WAO-vlekje die na 192 solliciaties al 4 afwijzingen hebben gehad. De rest reageert niet eens.
We snappen het wel hoor, alles is toekomstgericht maar blijft staan dat mensen ook nu leven.
De economie groeit weer? Dat kan ja, na 4 jaar krimpen en daarom gaat het toch zo goed in Nederland, aldus Balkje. We zijn echter nog niet klaar met hervormen, de rijken hebben er nog niet genoeg bij.
Alle mensen die de afgelopen jaren in de WW terechtkomen zijn of er nu nog inkomen gaan we lekker snijden omdat ze maar 35 jaar hebben betaald aan een pot die dik overloopt. Zoveel mogelijk de bijstand in, dus zo goedkoop mogelijk aan de kant zetten. Ouder dan 40 wil zeggen, geen inschrijving meer bij een uitzendbureau,te oud.
Of men schrijft je van schandswege wel in maar doet er dan niks mee. Ze kunnen die mensen nauwelijk of niet kwijt. 

Men zet er oost-europese werknemers voor in, goedkoper, harder werken enz. Men weet het niet eens en de overheid maar vergunningen verlenen wat zometeen helemaal niet meer nodig is. 
Gewoon roepen dat ze geen Nederlanders kunnen krijgen daarvoor is voldoende. Inderdaad zeg, die komen niet voor op papier het minimumloon en erna misschien de helft ervan. Mensen worden nu al van hun campingplaats afgejagen om Polen te kunnen huisvesten. Niet dat men begaan is met die Polen of Tjechen maar dat levert meer op, blijkbaar ook voor de gemeenten. Eerst mocht het niet, nu worden hele bestemmingsplannen gewijzigd om het wel mogelijk te maken en kan permanent gewoont worden.
Mensen worden misbruikt. 15 Uur per dag, soms niet eens een pauze en maar champions plukken. Met tussenkomst van een vakbond komt men een beetje tot uitbetalen. Soms zelfs hoort mishandelingen tot de manieren. Laten we maar blij zijn geen Pool(se) of zo te zijn, maar hoelang nog?

De WAO-leeftijd verhogen? Verlaag die maar, die zitten straks toch allemaal in een of andere vorm van uitkering, let maar op. Meestal zal dat tegen die tijd een bijstand zijn, maar och, dan zijn ze er toch aan gewend?

Niet te geloven in een land als het onze maar het is wekelijkheid. We kiezen de burgermeester en zo, we veranderen de omroep, en we groeien een procentje zodat we meer goedkope krachten kunnen laten komen.

D66 en beetje naar links opschuiven? Het zou eens tijd worden, maar helaas. Denk Internationaal roept men dan, dat mag, zolang men nationaal eens aan de mensen denkt die niet meer kunnen. Als ik om me heen kijk zijn er heel wat mensen die niet blij zijn met hetgeen men mankeert maar met hetgeen ze vrezen blij zijn met een stukje financiele zekerheid, zolang dat mag duren.

Belastingdienst, UWV, CWI, energie, het is allemaal een grote puinhoop. Mensen weten niet wat ze nog betalen, ze komen er niet meer uit. Mensen moeten maar het geloven. 
Minder regels zegt Balkie, nou ja zeg, we komen er in om.
Meer werk, klopt misschien maar niet voor ons.
Meer armoede, ach dat is maar tijdelijk.

We gaan steeds meer op Italie lijken. Zolang men een groot bedrijf of de overheid kan flessen ben je goed bezig. Sociaal he??????

Ger




**********
Dit bericht is verzonden via de informele D66 discussielijst (D66 at nic.surfnet.nl).
Aanmelden: stuur een email naar LISTSERV at nic.surfnet.nl met in het tekstveld alleen: SUBSCRIBE D66 uwvoornaam uwachternaam
Afmelden: stuur een email naar LISTSERV at nic.surfnet.nl met in het tekstveld alleen: SIGNOFF D66
Het on-line archief is te vinden op: http://listserv.surfnet.nl/archives/d66.html
**********



More information about the D66 mailing list