Naar de campagnebus van D66 geweest

Ger gmw.arts at HOME.NL
Sat Nov 11 14:40:48 CET 2006


REPLY TO: D66 at nic.surfnet.nl

We zijn met zijn tweetjes een kijkje wezen nemen bij de bus van D66. En gelachen dat we hebben.
Die zou er om half een zijn maar met een beetje uitloop kwam hij er toch. En waar, in Blerick ipv in Venlo. Een kerkdorpje.
Ikke denken nu kunnen we Pechtold en consorten eens gaan zien maar wat bleek. Er stapten een 10-tal jonge mensen uit de bus en die gingen zowaar een paar A3jes uitdelen en dat was het dan. Een grote bus die nogal wat km heeft moeten rijden vandaag met flyers om uit te delen. Vanuit Utrecht naar eerst Roermond, dan Blerick en dan den Bosch. Na 10 minuten op een hoopje want dan heb je ze gehad.
Niks geen kopstukken van het bestuur of tweedekamer, helemaal niks. We hebben er smakelijk omgelachen en maar een bakje koffie met een broodje gepakt. 
Men wil blijkbaar geen zetels in de kamer hebben. Reeds andere partijen gezien die komen met bv. een zeepkist, of in elk geval wat voormannen of zo, maar dit was echt belachelijk. 
Is dit gebrek aan middelen of een gebrek aan goed wil maar minimaal een bekende hoort er toch bij te zijn. En al het goed is kost die juist niks.Je moet je best doen zei men om een baan te krijgen, nou hier geven ze wel het voorbeeld mee. Je best doen om in de kamer te komen.
Zo vraagt men er toch om, om op een of twee zeteltjes te eindigen. 

De flyer, ook zoiets.
Tenminste 30% zou ooit op D66 hebben gestemd. Vraag is dan hoe weet je dat? Dat kunnen ook altijd dezelfde zijn geweest. Maar het zou 50 zetels betekenen, hoe kan dat nu dat je maar op 2 staat? 
Eigenlijk bent u een D66-er, staat er met grote letters op. Eigenzinnig en liberaal. Op die wijze wel ja, een eigenzinnige en liberale van campagne voeren.
Maar ja, we hebben meteen maar wat boodschappen gedaan en zijn weer, ons verkneukelend, naar huis gegaan.
Nu begrijp ik het dat men niet hoger komt dan 2 of vooruit dan 3.

Dit was stap 2 begrijp ik, volgens de flyer. 

Op de terugweg nog even gekeken op de borden van de gemeente maar helaas, alles is er behalve D66.

Ik zou bijna zeggen, succes ermee, maar dat mag je zo niet verwachten.

Groeten Ger

**********
Dit bericht is verzonden via de informele D66 discussielijst (D66 at nic.surfnet.nl).
Aanmelden: stuur een email naar LISTSERV at nic.surfnet.nl met in het tekstveld alleen: SUBSCRIBE D66 uwvoornaam uwachternaam
Afmelden: stuur een email naar LISTSERV at nic.surfnet.nl met in het tekstveld alleen: SIGNOFF D66
Het on-line archief is te vinden op: http://listserv.surfnet.nl/archives/d66.html
**********



More information about the D66 mailing list