Bij bijna verkiezingen kan het, zelfs zg. ruzie

Ger gmw.arts at HOME.NL
Mon Feb 20 11:45:11 CET 2006


REPLY TO: D66 at nic.surfnet.nl

Verhagen: Zalm moet OZB-oproep herroepen
20 februari 2006, 11:29

DEN HAAG (ANP) - CDA-fractievoorzitter Verhagen wil dat minister Zalm van Financiën (VVD) zijn oproep om de onroerendzaakbelasting (OZB) voorlopig niet te betalen, herroept. ,,Het kan niet zo zijn dat de minister van Belastingen ertoe oproept geen belasting te betalen'', zei Verhagen maandag. 

Zalm moet minister van Binnenlandse Zaken Remkes aanspreken als gemeenten over de schreef gaan en niet oproepen tot burgerlijke ongehoorzaamheid, aldus Verhagen. ,,Zalm slaat de plank volledig mis''.

GroenLinks wil dat Zalm dinsdag naar de Tweede Kamer komt om uitleg te geven over zijn oproep om te hoge OZB-rekeningen niet te betalen. Zalm zei zondag voor de televisie dat 62 gemeenten meer OZB in rekening brengen dan wettelijk is toegestaan. 

Enthousiasme

Zalm en zijn partijgenoot Remkes hebben de 62 gemeenten in een brief laten weten dat bepaalde tarieven alleen met meer dan 2 procent mogen stijgen, als ze daarvoor ontheffing hebben gekregen van de provincie.

Verhagen vindt dat Zalm met zijn uitspraken de burger met een probleem opzadelt. ,,Zalm is in het enthousiasme van het campagne voeren zijn doel voorbijgeschoten'', zei Verhagen op een bijeenkomst met de parlementaire pers.


**********
Dit bericht is verzonden via de informele D66 discussielijst (D66 at nic.surfnet.nl).
Aanmelden: stuur een email naar LISTSERV at nic.surfnet.nl met in het tekstveld alleen: SUBSCRIBE D66 uwvoornaam uwachternaam
Afmelden: stuur een email naar LISTSERV at nic.surfnet.nl met in het tekstveld alleen: SIGNOFF D66
Het on-line archief is te vinden op: http://listserv.surfnet.nl/archives/d66.html
**********



More information about the D66 mailing list