Leeftijdsdicriminatie in de super

Ger gmw.arts at HOME.NL
Wed Feb 15 08:17:44 CET 2006


REPLY TO: D66 at nic.surfnet.nl

Langzaam begrijp je er niks meer van toch.
De prijzenoorlog juichen we toe want is goed voor de prijzen, meer concurrentie , enzovoorts.
Dat daardoor de winkels moéten letten op o.a. de loonkosten begrijpen we maar we noemen het discriminatie als mensen (jongeren) te duur worden.
ASO-astische oplossing zou kunnen zijn, we schaffen het minimumjeugdloon af.
Of, we laten de Poolse vrachtwagenchauffeurs die het vervoer in Nederland komen overnemen, de producten die we daar gaan laten produceren hier naartoe meteen meenemen. Goed voor de markt toch?
De kinderen ervan zetten we in als vakkenvullers, die zijn waarschijnlijk nog goedkoper en ze brengen ze graag mee.
Allemaal heel goed voor de economie. Alleen dadelijk nog mensen vinden, behalve de Polen die iets kunnen gaan kopen in de Super. Wij niet natuurlijk, wij gaan natuurlijk hand in hand naar de voedselbank. 
Blijft er nog een probleempje over. De vrijwilligers bij de voedselbank mogen er dat werk niet doen, indien ze een WAO of WW-uitkering hebben, ala het UWV. We kunnen die natuurlijk een subsidie verstrekken zodat  ze Poolse werknemers dat vrijwilligers betaald kunnen doen. Ze mogen dan niet té jong zijn want dan is het weer discriminatie tov de wat oudere Pool.

De grenzen moeten open zodat er veel meer oost-europerianen kunnen komen werken vanwege hun lage prijzen. Goed voor de economie noemen we dat en straks heet het discriminatie van de Hollandse werknemers of bedrijven omdat we goedkope Polen het werk laten doen en dan ook nog eens te jong?

Nu nog wat oost-europese reintergratiebedrijven opzetten hier en dan kunnen we met zijn straks ons best doen om het te laten lijken dat we ons best doen om aan de slag te komen. 

Ik raak echt de weg kwijt hoor.

Ger









**********
Dit bericht is verzonden via de informele D66 discussielijst (D66 at nic.surfnet.nl).
Aanmelden: stuur een email naar LISTSERV at nic.surfnet.nl met in het tekstveld alleen: SUBSCRIBE D66 uwvoornaam uwachternaam
Afmelden: stuur een email naar LISTSERV at nic.surfnet.nl met in het tekstveld alleen: SIGNOFF D66
Het on-line archief is te vinden op: http://listserv.surfnet.nl/archives/d66.html
**********



More information about the D66 mailing list