Advies SER

Ger gmw.arts at HOME.NL
Thu Aug 31 08:26:20 CEST 2006


REPLY TO: D66 at nic.surfnet.nl

We gaan 10.000-den aan het werk helpen!!!!!!!
Dat heb ik eerder gehoord, mensen meer kansen geven door hen de uitkering af te nemen, en waar waren de banen? Juist ja.
Meer banen moeten er komen, en die zullen er wel komen die we dan meteen verdelen onder oost-europerianen, 1 Januari toch?

Net echt he, we verhogen de werkgelegenheid, hoe weten we niet, maar het is de bedoeling. We zorgen dat de werkgelegenheid hoger wordt en de werkeloosheid ook.
Welk misbruik dat zich met meebrengt hebben we afgelopen week wel kunnen zien. Het illegale stukje betaalde men wel (geen lasten verder) en voor de rest moet er een vakbond bijkomen en moet men zelfs gaan staken. En men mag geloven dat dit niet de enige plek is.
In feite wil Nederland dus beter worden van misbruik, daar komt het op neer. We controleren op het minimumloon en voor de rest doen ze het zelf maar. Ondanks wettelijke normen zoals AV verklaarde CAO's.
Het gaat er toch alleen maar om hoeveel belasting men betaalt, maar ook waar men die centen uitgeeft. Het gaat niet over het niet gunnen maar over het misgunnen dat er misbruik wordt gemaakt van mensen tov mensen die zg. niet te verkrijgen zijn. (vergunningen).
Poolse dames.14 a 15 uur per dag laten werken tegen een minimumloon. Slapen met 10 meisjes op een kamertje, geen stroment warm water. 
Een minimumloon op papier. Daar gaat de huur van de overnachtingen af, de reis, maar met een minimum van 140 euro in Polen lijkt hetgeen er overblijft nog heel wat.
De enige die er beter van worden zijn werkgevers in die sectoren en de (eigen) uitzendbureau's. 
En ja, de WW? Die halveren we gewoon, misschien gaan ze wel naar elders werken of veel goedkoper. Je gelooft je oren niet, mensen betalen in vele gevallen tientallen jaren een premie voor 5 jaar en krijgen wellicht nog 19 maanden. En dan bijstand? Ja hoor, je kan toch werken voor het minimum. En waar hebben we dat aan te danken?
Mits je niet ouder dan 27 bent, anders besta je niet en of ga je maar wiet telen of uit stelen of zo. Werken of studeren zal je. Of dat werk er is en of je een studie kan betalen is niet van belang, men kan gekort worden en daar gaat het over. 
Meer dan 100.000 gezinnen die onder armoedegrens duiken en wat gebeurt er, we stellen de armoedegrens bij zodat we er niet zoveel hebben, zeker tegen de verkiezingen. Meer voedselbanken, zelfs al kledingbanken. Worden mensen echt ziek, als ze het niet redden zijn ze het goedkoopste. En anders roepen we dat ze zomaar kunnen werken, allemaal aanstellers, die mankeren niks. Tegen alle regels in worden mensen die 50 geweest waren volgens de nieuwe voorwaarden herkeurt.

Maar alles bijeen is het toch opgelost, we maken gewoon meer werk. Je blijft ermee lachen, ware het niet zo serieus.

Ger







**********
Dit bericht is verzonden via de informele D66 discussielijst (D66 at nic.surfnet.nl).
Aanmelden: stuur een email naar LISTSERV at nic.surfnet.nl met in het tekstveld alleen: SUBSCRIBE D66 uwvoornaam uwachternaam
Afmelden: stuur een email naar LISTSERV at nic.surfnet.nl met in het tekstveld alleen: SIGNOFF D66
Het on-line archief is te vinden op: http://listserv.surfnet.nl/archives/d66.html
**********



More information about the D66 mailing list