Net weer eens zichtbaar in Tweevandaag

Ger gmw.arts at HOME.NL
Mon Aug 28 19:18:37 CEST 2006


REPLY TO: D66 at nic.surfnet.nl

Precies zichtbaar waarom werkgevers in de tuin en landbouw geen Nederlandse werknemers kunnen krijgen. Die laten zich niet of op zijn minst minder belazeren zoals de Poolse meiden. Vakbond nodig om wat betaald te krijgen en anders niks. 7 Dagen per week en 14 of 15 uur per dag, zonder pauzes.. Slapen met 10 personen op een kamer en enkel koud stromend water. 1 Januari maar snel de grenzen open zetten zodat we die mensen makkelijker kunnen flessen zodat wij lekker in de WW kunnen blijven zitten, al blijft er volgens de VVD ook niks van over. 
Die meiden zouden eigenlijk het minimumloon moeten van bijna  7 euro. Maar er bestaat ook nog een CAO in die sector, maar daar controleert de arbeidsinspectie niet op. En als ze het netto minimum al hebben blijft er na de reis en de verblijfskosten minder dan de helft over. Als iemand maar dreigt ziek te worden dan weet men niet hoe snel ze hen weer in eigen land moeten krijgen en kan men barsten.
Bij dit bedrijf is de bom nu eens gebarsten maar er zijn er nog heel veel waar we dit maar toestaan. De WW van mensen die ze zg. niet kunnen krijgen betalen we toch wel. Maar de Poolse dames staken tenminste nog, dat kunnen we van die laffe Nederlanders niet meer zeggen.

O ja, een van de meiden wist op te merken dat ze illegale tijd daar wel betaald hadden gekregen. Hahaha, wie zou er wat mee doen denk je? Behalve nog meer vergunningen afgeven? Het zijn gewoon zware oplichters en de regering steunde en steunt ze.

Ger


**********
Dit bericht is verzonden via de informele D66 discussielijst (D66 at nic.surfnet.nl).
Aanmelden: stuur een email naar LISTSERV at nic.surfnet.nl met in het tekstveld alleen: SUBSCRIBE D66 uwvoornaam uwachternaam
Afmelden: stuur een email naar LISTSERV at nic.surfnet.nl met in het tekstveld alleen: SIGNOFF D66
Het on-line archief is te vinden op: http://listserv.surfnet.nl/archives/d66.html
**********



More information about the D66 mailing list