Zalm daarstraks over de WAO

Ger gmw.arts at HOME.NL
Sun Oct 9 14:28:15 CEST 2005


REPLY TO: D66 at nic.surfnet.nl

Hij gaf het notabene zelf rechtstreeks toe in buitenhof.
Die hervorming had moeten gebeuren onder Paars, toen het mooi weer was. Toen was er behoefte aan mensen en hadden ze dus (deels) aan de slag gekunnen als het zo is. Maar je (zalm) moet het ook doervoeren als het slecht weer is. Gewoon ronduit erkennen dus dat je zeker weet dat al die mensen van de regen in de drup terecht komen. De enige zekerheid die je geeft is werkeloosheid en/of bijstand. 
Er bestaat geen enkele reden voor, zelfs niet om te bezuinigen. 
Je hebt het dan nog niet eens over de grote zorgen waar je mensen mee opschept. Heel veel wat mensen hebben opgebouwd, beetje bij beetje, zien ze onder zich verdwijnen, ik zie het gebeuren. De vervangende opvang (WW) kort je ook nog een flink in en nog meer valt er weg.
En je doet dat in een tijd waarin je zeker weet dat de mensen niks zullen kunnen vinden.  Komt er dadelijk de versoepeling van het ontslagrecht nog eens overeen en dat doe je dan ook met de reden om de ex-wao-er meer kansen te bieden.
Van de VVD is dat natuurlijk te verwachten en sterker nog, ze mogen die mening hebben. Maar van het CDA en D66? Je hebt het over christelijke en sociaal liberale politiek? Bah zeg, ze zouden de benaming nooit meer mogen gebruiken eigenlijk. 
Nog erger, je roept er dan ook nog bij dat je dat doet om de mensen meer kansen te bieden, werk,werk. Natuurlijk geeft werk mensen betere kansen en perpectief als ze aan de slag zouden kunnen, niemand die dat ontkent. Maar dan zullen de dat dus moeten kunnen vinden maar ook echt kunnen, en ook dat ontbreekt er aan.

Wie had durven verwachten dat ik dat ooit over hem zeggen maar petje af voor Zalm, hij geeft het gewoonweg toe. Dat kan ik van het CDA en D66 nog lang niet zeggen.
Zelfredzaamheid willen op het moment dat de onmogelijkheid hoogtij viert. Maar ja, dat is alleen ter verdediging van je asociale standpunt. En natuurlijk met het verwijt komen dat de PvdA niet wilde. De schuld van je eigen huidige aso-beleid voor het gemak maar bij een ander onderbrengen. Ook al is het zo dat een andere iets destijds niet wilde, nou en? Dat is geen enkele reden om je erna dan maar zo aso te gedragen als je maar kan. Het tegenovergestelde zou de weg moeten zijn.

Laatste excuus dan natuurlijk, de coalitie brengt dat mee. ja hoor, je mag aso zijn omdat een andere partij dat ook is, dat geeft je een vrijbrief. 

Ger



**********
Dit bericht is verzonden via de informele D66 discussielijst (D66 at nic.surfnet.nl).
Aanmelden: stuur een email naar LISTSERV at nic.surfnet.nl met in het tekstveld alleen: SUBSCRIBE D66 uwvoornaam uwachternaam
Afmelden: stuur een email naar LISTSERV at nic.surfnet.nl met in het tekstveld alleen: SIGNOFF D66
Het on-line archief is te vinden op: http://listserv.surfnet.nl/archives/d66.html
**********



More information about the D66 mailing list