Vanmiddag, vervolg van de soap in tweedekamer

Ger gmw.arts at HOME.NL
Tue Nov 29 09:12:51 CET 2005


REPLY TO: D66 at nic.surfnet.nl

Dat mogen we niet missen natuurlijk, vanmiddag in de tweedekamer, het vervolg van de comedy van Veerman en Hoogerdinges, weet je wel die minister met het vingertje in de keel.
Wat die 2 samen te vertellen hebben is wel duidelijk en niet interessant maar de reacties er op uit de kamer zijn altijd veel leuker. Het is voor de coalitiepartners toch ook een hele kunst om het zo te draaien dat je geloofwaardig iemand (naar buiten toe) kan geloven die volkomen staat te liegen en het zo moet brengen dat hij het zelf gelooft. 
Het was niet zo bedoeld, slip of the tonque, verkeerd geinterperteerd, niet goed begrepen, die rotjournalisten ook. 
Je moet het toch maar kunnen hoor, Hoogerdinges kan hem wel de kop in slaan en dan toch zo vriendelijk blijven. 
Maar wat nog moeilijker is lijkt me, als coalitiepartner met droge ogen vertellen dat het gelukkig allemaal op een misverstand berust en dat alles weer koek en ei is. Simpeler aan voorbijgaand dat je het hebt over een minister waarvan je toch mag verlangen dat hij weet wat hij zegt en welke impact dat heeft. Maar ja, hij weet natuurlijk ook dat hij er met een simpel sorry vanaf komt, voorbeelden zat, die hem voorgingen.
Bert gisteren op de TV, ik zou als minister ontploft zijn. Dat is nu de reden Bert dat je geen minister bent, je ontploffingsgevaar is te groot. Het gaat toch zeker niet over het belang van de gezondheidszorg of wat ook, het imago van het kabinet staat op de eerste plaats. Je schaft je eigen mening af, bent bereid jezelf totaal belachelijk te maken bij een zogenaamde uitglijder, doet gewoon precies wat er wordt gezegd en dan, ja dan, ben je misschien wel geschikt om aan de touwtjes te mogen bungelen.

Ger



**********
Dit bericht is verzonden via de informele D66 discussielijst (D66 at nic.surfnet.nl).
Aanmelden: stuur een email naar LISTSERV at nic.surfnet.nl met in het tekstveld alleen: SUBSCRIBE D66 uwvoornaam uwachternaam
Afmelden: stuur een email naar LISTSERV at nic.surfnet.nl met in het tekstveld alleen: SIGNOFF D66
Het on-line archief is te vinden op: http://listserv.surfnet.nl/archives/d66.html
**********



More information about the D66 mailing list