Huilebalk D66

Ger gmw.arts at HOME.NL
Thu Mar 24 07:21:59 CET 2005


REPLY TO: D66 at nic.surfnet.nl

In de politiek wordt er altijd, tot nu toe, afgerekend.
D66 draaide de PvdA een loer bij de regeringsonderhandelingen en krijgt de revenuen ervan nu op het bordje. Gevolg is een hoop gejammer.
Nog erger voor ze is dat een dag later de coalitiepartijen de D66-minister laten vallen als een baksteen. Gevolg, hij treedt terecht af.
Nu wil Dittrich met dezelfde fractievoorzitters aan tafel om toch harde afspraken te maken hierover en zodoende het aftreden van zijn eigen minister overbodig te maken.

Een echte partij met ballen dus, maar niet heus en zeer voorspelbaar. Vele malen is het voorspelt dat er niks van de kroonjuwelen terecht zou komen en dat zou blijken dat D66 als vulmideel werd gebruikt maar even zovele keren werd het tegengesproken. Best begrijpelijk dat Boris dat niet zo maar toegeeft maar je ongelijk toegeven is ook een kwestie van het hebben van karakter. Ook als het echt zeer doet en blijkt dat je beter naar die voorspellers had kunnen luisteren.

Nog deze week is nog voorspeld dat ze zouden blijven zitten. Bert Bakker schreef nog dat de burgemeester niet HET item was waarom ze zijn toegetreden door dit kabinet. Andere prominente leden lieten wat anders horen op de TV. Geen gekozen burgemeester, geen ander kiesstelsel, onderwijsgelden zijn dubbel en dwars wegbezuinigd, en nu smeekt men dan maar om een ander snoepje als de lekkere al op zijn.

Een tijdje terug schreef Bert Bakker nog hier op de lijst, wij houden ons en anderen aan de gemaakte afspraken, nou dat blijkt. Eergisteren noemde hij het argument van de burgemeester als reden van toetreden tot ASO tegen eerdere uitspraken in, een wapen in de handen van kwaadwillenden als Ger. Dat was allemaal niet waar.
Argumenten die gebruikt worden om de kont te draaien naar de situatie van de dag.

Gistermorgen zei, van Aartsen en Balkje dat dit de coalitie juist hecter maakte en een paar uur later laat men Thom vallen als een steen door geen enkele consessie te doen over het kiesstelsel. Ipv achter zijn minister te gaan staan gaat Dittrich nu proberen om toch wat binnen te halen zodat een andere minister alsnog wat zou kunnen met dat item. Zelfs al zou dat lukken dan nog is het verraad aan Thom de Graaf. dat is het proberen ervan alleen al. 

De term kreunjuwelen wordt wel heel erg bewaarheid zo. 

Ik wens iedereen net zoveel plezier verder met deze komedie.

Ger

**********
Dit bericht is verzonden via de informele D66 discussielijst (D66 at nic.surfnet.nl).
Aanmelden: stuur een email naar LISTSERV at nic.surfnet.nl met in het tekstveld alleen: SUBSCRIBE D66 uwvoornaam uwachternaam
Afmelden: stuur een email naar LISTSERV at nic.surfnet.nl met in het tekstveld alleen: SIGNOFF D66
Het on-line archief is te vinden op: http://listserv.surfnet.nl/archives/d66.html
**********



More information about the D66 mailing list