De politie en de arbeidstijdenwet

Ger gmw.arts at HOME.NL
Wed Mar 2 07:45:44 CET 2005


REPLY TO: D66 at nic.surfnet.nl

1,1 Miljoen keer per jaar overtreed de politie de arbeidstijdenwet. Werktijden van wel 18 uur achtereen worden er gemeld.
Vorige week kreeg een kennis van me nog een bekeuring omdat hij met zijn vrachtauto een half uurtje te lang gereden had. Misschien wel van een agent die zelf al veels te lang bezig was.
Als dergelijke overtredingen worden geconstateerd bij normale bedrijven volgen er onmiddellijk sancties, boets die er niet om liegen. De arbeidsinspectie heeft nu aangekondigd om een met de politie te gaan praten.
Hoezo rechtstaat, waar? De politie met een dubbele boekhouding voor wat betreft de arbeidstijden. Pure valsheid in geschriften, en de minister weet natuurlijk weer van niks, allicht niet. Die geeft de politie meer taken en zegt tegelijk dat er geen personeel bij mag. Die begrijpt blijkbaar niet dat je dan het huidige personeel langer moet laten werken. Nog erger, de agenten worden beoordeeld op het aantal boetes wat ze uitschrijven maar blijkbaar halen ze het quotum niet binnen de normale werktijd.

Gewoon een zooitje dus in bananenstaatje NL.

Ger

**********
Dit bericht is verzonden via de informele D66 discussielijst (D66 at nic.surfnet.nl).
Aanmelden: stuur een email naar LISTSERV at nic.surfnet.nl met in het tekstveld alleen: SUBSCRIBE D66 uwvoornaam uwachternaam
Afmelden: stuur een email naar LISTSERV at nic.surfnet.nl met in het tekstveld alleen: SIGNOFF D66
Het on-line archief is te vinden op: http://listserv.surfnet.nl/archives/d66.html
**********



More information about the D66 mailing list