Referendum: EU helpt met geveltuinwedstrijd !

Mark Giebels mark at GIEBELS.ORG
Wed Jun 1 15:26:56 CEST 2005


REPLY TO: D66 at nic.surfnet.nl

----- Original Message -----
From: "Henk Elegeert" <hmje at home.nl>
> > Van die 50 euro hebben we er 60 zelf van betaald, dus maak je niet blij met
> > een dooie mus.
> 
> Waar is dat verschil gebleven?

Portugal..

Balkenende had het met de kwestie van de structuurfondsen ook moeilijk in Buitenhof. Hoezo moeten we onze fietspaden in Groningen door de EU laten medefinancieren? Dat kunnen we zelf toch ook wel? Inderdaad. Maar ja, je kunt het als politicus niet verkopen dat je alleen geld in een pot pleurt en er nooit iets voor terug krijgt. En dus ziet de burger dat Europa zich bemoeit met zaken die totaal zinloos zijn. En dus stemt men nu tegen.. Laat dat een les zijn aan de politiek. 

Hou meer vast aan principes en denk minder aan het nationale korte termijn belang. Leg uit dat we minder welvarende landen op weg helpen om economisch sterker te worden. Leg uit dat dat ook ons belang is. Maar laat je niet verleiden tot het graaien in een pot die niet de jouwe hoort te zijn. Dus weg met de status van Flevoland als onderontwikkeld gebied, simpelweg omdat er geen werk is. Nee, duh, die lui werken in Amsterdam. Maar ja, de politici vonden dat wel prettig, want anders zou onze netto bijdrage nog hoger worden. Doe *daar* dan wat aan. Ga schreeuwen in Brussel en betrek de burger bij dat geschreeuw, maar blijf wel altijd de effectiviteit van de EU voor ogen houden.

Groeten,
Mark Giebels



-- 

**********
Dit bericht is verzonden via de informele D66 discussielijst (D66 at nic.surfnet.nl).
Aanmelden: stuur een email naar LISTSERV at nic.surfnet.nl met in het tekstveld alleen: SUBSCRIBE D66 uwvoornaam uwachternaam
Afmelden: stuur een email naar LISTSERV at nic.surfnet.nl met in het tekstveld alleen: SIGNOFF D66
Het on-line archief is te vinden op: http://listserv.surfnet.nl/archives/d66.html
**********



More information about the D66 mailing list