Verdonk en haar uitzetcentra

Ger gmw.arts at HOME.NL
Mon Oct 18 12:32:28 CEST 2004


REPLY TO: D66 at nic.surfnet.nl

Het is toch ten hemelschreinend dat er in het uitzetcentrum 1 hele asielzoeker zit en 15 a 20 man personeel. En toch worden er velen zogenaamd uitgezet.
Mensen waartegen wordt dat een asiel krijgen zoiets is als een loterij en die vervolgens de straat op worden geknikkerd. Mensen die vervolgens ook ergens moeten slapen en ook nog wat moeten eten. Zonder een cent op zak de straat op met de boodschap dat ze naar Verweggistan dienen te gaan.
En dan gaan we klagen dat die mensen gaan stelen, in de prostitutie terecht komen of wat dan ook. Eigenlijk ze kwalijk nemen dat ze honger krijgen en slaap of nog erger, we nemen ze kwalijk dat het mensen zijn. 
Sommigen Nederlanders worden bekeurt omdat ze op die manier omgaan met hun hond of kat en de staat doet het met mensen. Mensen die hun huisdier niet meer kunnen verzorgen moeten het dier naar een asiel brengen en als het over mensen gaat schoppen we ze buiten, de kou, regen en dadelijk de sneeuw in.
Vervolgens gaan we ze opjagen (Rotterdam) om voor te zijn dat ze illegaan wonen og ergens kunnen slapen.
Een groot centrum en daar zetten we welgeteld 1 asielzoeker in. Die vervolgens naar Ter Apel moet lopen omdat hij geen kaartje voor het busje kan betalen en we laten het busje leeg heen en weer rijden. 15 a 20 Man personeel betalen we een salaris ter verzorging van 1 asielzoeker en anderen schoppen we de straat op.
Afgezien van het feit of die mensen nu wel of niet terecht hier zijn, wel of niet afgewezen, zo gaat een zichzelf respecterend land niet met mensen om. 
Iemand als Verdonk, die dit toelaat of mogelijk maakt zou toch zichzelf niet alleen voor de tweede kamer dienen te verantwoorden maar ook voor de rechter. Straks komt ze weer melden dat ze goed dreef is met het uitzetbeleid.

Met onbekende bestemming vertrokken wordt er in het dossier vermeldt en daarmee wordt maar aangenomen dat de betrokkene naar het land van herkomst is vertrokken. Het advies meekrijgend om maar een groot NS-station op te zoeken. Daar heeft, in dit geval een meisje van 19 jaar, tenslotte de meeste kans iemand te treffen die er misbruik van zal maken.

En Dittrich tracht hemel en aarde te bewegen omdat hij Cuba niet in mocht om de mensenrechten aldaar te bespreken. het zou misschien nuttig zijn als buitenlandse parlementariers maar eens naar Nederland zouden komen om de mensenrechten hier aan de kaak te stellen.

Ger

**********
Dit bericht is verzonden via de informele D66 discussielijst (D66 at nic.surfnet.nl).
Aanmelden: stuur een email naar LISTSERV at nic.surfnet.nl met in het tekstveld alleen: SUBSCRIBE D66 uwvoornaam uwachternaam
Afmelden: stuur een email naar LISTSERV at nic.surfnet.nl met in het tekstveld alleen: SIGNOFF D66
Het on-line archief is te vinden op: http://listserv.surfnet.nl/archives/d66.html
**********



More information about the D66 mailing list