het minimumloon

Ger gmw.arts at HOME.NL
Thu Oct 14 10:36:12 CEST 2004


REPLY TO: D66 at nic.surfnet.nl

Zojuist hoor ik dat men nu weer het minimumloon wil nekken. Mensen in de bijstand laten werken voor 80% ervan. Geweldig idee zeg, en iemand anders die een gewoon loon zou moeten verdienen mag daardoor in de WW blijven met een hogere uitkering.
Het eerste jaar 80% van het minimumloon en het tweede jaar 90%. Te kort om in aanmerking tekomen voor een WW-uitkering en de werkgever die er gebruik van maakt verlengd het kontrakt niet want nieuwe bijstandsgerechtigden zijn dan weer 20% goedkoper. terug naar de bijstand dus en er niks mee opgeschoten.
Wat ze daarbij ook weer even vergeten is dat gaan werken geld kost, kleding, vervoer etc. Mensen stimuleren om te gaan werken zonder dat ze er ook maar een cent op vooruit gaan, of nog erger, er geld bij moeten leggen.
Typisch VVD-beleid, het onderuit halen van het minimumloon betekent ook dat men de Polen en vele anderen nog goedkoper kan laten werken en onze eigen mensen van armoede mee moeten in die trend.
Zouden de mensen die zich voorstander tonen van dit beleid nu niet door hebben dat dit op termijn hun eigen posities ondergraaft. Het begint op de onderste tree van de ladder en klimt langzaam naar boven.
Als modaal 2 keer het minimumloon is heet straks modaal, 2 x 80% van het minimumloon.

Ook slim van ze om daar nu mee te komen, wetende hoe de vakbonden daartegen gekeerd zijn. 
En zo'n stelletje dommies moet het land besturen, ze zouden nog niet kunnen dienen als bestuur van een kaartclub in het gemeenschapshuis.

Ger



**********
Dit bericht is verzonden via de informele D66 discussielijst (D66 at nic.surfnet.nl).
Aanmelden: stuur een email naar LISTSERV at nic.surfnet.nl met in het tekstveld alleen: SUBSCRIBE D66 uwvoornaam uwachternaam
Afmelden: stuur een email naar LISTSERV at nic.surfnet.nl met in het tekstveld alleen: SIGNOFF D66
Het on-line archief is te vinden op: http://listserv.surfnet.nl/archives/d66.html
**********



More information about the D66 mailing list