Peiling Maurice de Hond van vandaag

Ger gmw.arts at HOME.NL
Tue Oct 5 13:32:40 CEST 2004


REPLY TO: D66 at nic.surfnet.nl

RIJSWIJK - De PvdA zou als er nu verkiezingen worden gehouden kunnen rekenenen op 55 zetels. Met die winst van dertien zetels ten opzichte van de Tweede-Kamerverkiezingen van 2003 zijn de sociaal-democraten zes zetels groter dan de drie huidige coalitiefracties samen. CDA, VVD en D66 blijven steken op samen 49 zetels, ver af van een Kamermeerderheid. Dat blijkt uit een dinsdag gepresenteerd kiezersonderzoek door Maurice de Hond. Het CDA zakt van 44 zetels in 2003 naar 28 zetels nu. De VVD moet tien van de huidige 27 zetels inleveren. D66 verliest een van de huidige vijf zetels. De peiling is gehouden na de massale vakbondsdemonstratie van zaterdag. 

De Groep Wilders blijft het goed doen in de kiezersgunst. Het van de VVD afgescheiden Kamerlid kan volgens De Hond nu rekenen op dertien zetels, een meer dan een week geleden. De door interne strubbelingen geplaagde LFP-fractie houdt er van de huidige acht zetels slechts een over. 

De SP staat met vijftien zetels nu op een winst van zes. GroenLinks krijgt er een zetel bij en komt op negen. De ChristenUnie klimt van drie naar vijf, de SGP blijft stabiel op twee zetels. De Partij voor de Dieren kan in de peiling bogen op een zetels. 

*******************************************************************************

Dit en het feit dat blijkt als er nu een referdum zou zijn over het pre-pensioen er 75% van de mensen voor behoud ervan zou zijn, plus dat nog slechts 16% vertrouwen heeft in ASO, moet toch door die zware eikenhouten plank heen dreunen die ze voor hun kop hebben. Hoezo een mediator voor ASO en de vakbeweging? De meerderheid van het volk is hiermee mediator genoeg lijkt. ASO go home, zou ik zeggen. Als het kan vandaag nog.



Ger


**********
Dit bericht is verzonden via de informele D66 discussielijst (D66 at nic.surfnet.nl).
Aanmelden: stuur een email naar LISTSERV at nic.surfnet.nl met in het tekstveld alleen: SUBSCRIBE D66 uwvoornaam uwachternaam
Afmelden: stuur een email naar LISTSERV at nic.surfnet.nl met in het tekstveld alleen: SIGNOFF D66
Het on-line archief is te vinden op: http://listserv.surfnet.nl/archives/d66.html
**********



More information about the D66 mailing list