Wouter B. gearresteerd: onnodig kwetsen en beledigen

Fritz van Rikxoort fritz at RIKXOORT.DEMON.NL
Tue Nov 23 21:21:17 CET 2004


REPLY TO: D66 at nic.surfnet.nl

Zojuist is tijdens de uitzending van Netwerk op N1 Wouter B. in zijn woning thuis gearresteerd en geboeoid afgevoerd. Het OM betrapte hem tijdens de uitzending op heterdaad, juist nadat hij zich voorstander had betoond van het vervolgen van onnodig kwetsen en beledigen. 

Nadat hij onmiddelijk in een moordend tempo doorpraatte en wel bekwame volksvertegenwoordigers die stemmen voor waar ze voor zijn en tegen waar ze tegen zijn aan de lopende band onnodig kwetste en beledigde met persoonlijke aanvallen op hun integriteit, en indirect de meerderheid van de Nederlanders inclusief de moslims diep in hun ziel griefde omdat ze al 40 jaar voor gelijke behandeling zijn en tegen de Apartheid van de Pvd die het land al decennia naar de verloedering leidt, viel een arrestatie-team binnen in Wouters woning waar hij net zat te genieten van zijn eigen vooraf opgenomen interview. 

Minister Donner verklaarde inmiddels blij te zijn dat nu een begin is gemaakt met het aanpakken van het onnodig kwetsen en beledigen van Nederlanders, autochtoon en allochtoon. Dat zal de boel bij elkaar houden. Hoewel hij enige betrokkenheid bij de actie van het OM ontkende, vond hij dat het OM voldoende reden had Wouter B.te arresteren. "Misschien word het tijd een wetsartikel toe te voegen dat gevaarlijke elementen als Wouter B. zolang zij verdacht worden van het onnodig kwetsen en beledigen van autochtone en allochtonen het passieve kiesrecht te ontnemen", zo verklaarde de minister. Dit leek hem wel een goed moment. 

Burgemeester Cohen van Amsterdam meldde zich onmiddelijk en toonde zich bereid op de thee te komen bij Wouter B.zolang hij vastzit. Hij toonde begrip voor de arrestatie maar anderzijds bewonderde hij dat het Wouter B. toch maar gelukt was de diepe verdeeldheid binnen hun Pvd en GL en SP te overschreeuwen door anderen te verwijten al 40 jaar tegen elke discriminatie en Apartheid te zijn. 

"Een bestraffing voor onnodig kwetsen en beledigen is twee vliegen in één klap: het leidt opnieuw tot het aandacht afleiden van het rampzalige gedogen onder de leiding van de Pvd van racisme en terreur, en juist een Pvd-er geeft het goede voorbeeld als hij snel schuld bekendt en zijn straf ondergaat", aldus een zichtbaar opgeluchte en blije Cohen, die eraan toevoegde eindelijk wel weereens uit de schaduw van wethouder Aboutaleb te willen komen, en nu Wouter B. na Rob Oudkerk is afgevoerd zich graag beschikbaar stelt als toekomstige premier van alle Nederlanders. In Amsterdam is Cohen nu immers kansloos sinds Aboutaleb alle momenten had aangegrepen de afgelopen drie weken om de vloer aan te vegen met het slappe theebeleid van Cohen en zijn voorgangers.

Jan Marijnissen heeft inmiddels officieel het oppositieleiderschap opgeeist en vraagt Donner te onderzoeken of de Pvd geen verboden partij zou zijn, opdat de SP de grootste linkse kerk kan worden. Een Link meisje dat Groen zag van woede zei dat alleen zij de ware linkse kerk vertegenwoordigde en al aangifte te hebben gedaan tegen Jan M. en zijn SP, en het alleenrecht op zou eisen als linkse kerk aan de volgende verkiezingen te mogen deelnemen. "Wij waren eind jaren 70 de eerste in de strijd voor het ethnisch fascisme en racisme, en pikken niet dat nu onze voormalige tegenstander de SP er nu met onze allochtone kiezers vandoor wil gaan. Dat is niet eerlijk", aldus het Link Groene meisje.

**********
Dit bericht is verzonden via de informele D66 discussielijst (D66 at nic.surfnet.nl).
Aanmelden: stuur een email naar LISTSERV at nic.surfnet.nl met in het tekstveld alleen: SUBSCRIBE D66 uwvoornaam uwachternaam
Afmelden: stuur een email naar LISTSERV at nic.surfnet.nl met in het tekstveld alleen: SIGNOFF D66
Het on-line archief is te vinden op: http://listserv.surfnet.nl/archives/d66.html
**********



More information about the D66 mailing list