Marcel van Dam | Groter

Fritz van Rikxoort fritz at RIKXOORT.DEMON.NL
Thu Nov 18 12:04:01 CET 2004


REPLY TO: D66 at nic.surfnet.nl

Marcel van Dam  |  Groter

Marcel van Dam nomineert zichzelf opnieuw voor de verkiezing van de Kleinste Nederlander Aller Tijden, met zijn zielige column van donderdag "Marcel van Dam | Groter", waarin hij in een waslijst aangeeft wie hij allemaal groter vind dan zichzelf. 
   Met vele verwarde en zwaar gefrustreerde anderen kan hij zijn haat tegen Pim Fortuyn en iedereen die waardering heeft voor zijn kwaliteiten en bijdragen nog steeds niet verkroppen en omzetten in een positieve en constructieve houding. Zelfs niet naar de miljoenen gewone en ook linkse Nederlanders die ook bewondering en waardering hebben voor de moed en kritiek op de gevestigde orde van Pim Fortuyn, maar die bovenal een open debat willen en oplossingen van problemen die de gevestigde partijen hebben laten ontstaan. 

Het nooit tegen het eigen verlies kunnen, ook niet bij gewone verkiezingen, en daarom maar met modder blijven gooien naar andersdenkenden en winnaars, ook bij een leuk en leerzaam spelletje, is de belangrijkste eigenschap van de Kleinste Nederlanders. 
   Helaas is het meer dan een spelletje, en bederven lieden als Marcel van Dam het democratisch en open klimaat in Nederland. Dat laat onverlet dat Marcel van Dam ooit een groot volksvertegenwoordiger was, en dat als hij zijn haat tegen andersdenkenden en winnaars verkropt, goede argumenten kan leveren in debatten en discussies. Ik zoek er altijd graag naar en lees hem graag tussen de regels door waarin hij zijn persoonlijke frustraties uitvent.

Fritzv an Rikxoort

**********
Dit bericht is verzonden via de informele D66 discussielijst (D66 at nic.surfnet.nl).
Aanmelden: stuur een email naar LISTSERV at nic.surfnet.nl met in het tekstveld alleen: SUBSCRIBE D66 uwvoornaam uwachternaam
Afmelden: stuur een email naar LISTSERV at nic.surfnet.nl met in het tekstveld alleen: SIGNOFF D66
Het on-line archief is te vinden op: http://listserv.surfnet.nl/archives/d66.html
**********



More information about the D66 mailing list