Voorverkiezingen? Naverkiezingen!

Fritz van Rikxoort fritz at RIKXOORT.DEMON.NL
Tue Nov 16 17:13:15 CET 2004


REPLY TO: D66 at nic.surfnet.nl

Ronald Pasterk, die zich wel vaker verslikt in onderwerpen buiten zijn eigen DNA en chromosomen en genen, verheugt zich net op Radio  1 zeer, hoe tegenstemmers in beweging komen nadat een verkiezingsuitslag bekend is.
Helaas begrijpt hij niet dat na een tweede uitslag dan weer andere kiezers in beweging zullen komen om alsnog te mogen stemmen.
Maar Plasterk wil uiteraard de stembussen sluiten zodra de uitslag naar zijn eigen persoonlijke wens is.

Met DNA en chromosomen en genen schijnt natuurlijke selectie zo ongeveer te werken. In Amerika worden kiezers ook geselecteerd en afgekeurd, evenals hun stemmen, door vertegenwoordigers van de opponerende partij. Stemmen worden geteld totdat de uitslag naar wens is. Alleen voorstemmen van overzee mogen tegen de regels in ook als ze procedureel ongeldig zijn naar wens zonodig nog meegeteld worden.

Het gedachtengoed van Nederlanders als Plasterk en de eenstemmig vrouw aan haar zijde die gister al chagrijnig - haar eigen woorden - niet tegen haar verlies kon, die ontevreden zijn met uitslagen van verkiezingen, worden steeds doller en enger. De volstrekt uit de lucht gegrepen beschuldigingen zelfs tegen linkse journalisten die niet uitsluitend politiek correct denken, vlogen op Radio 1 weer door de lucht. De chagrijnig dame hield niet op vele anderen de mond te willen snoeren, nota bene omdat die blije mensen volgens haarchagrijnig zouden zijn. Ze moeten voortaan zwijgen. De stemming werd uitermate grimmig. En het ging nog maar om een spelletje.

Wat zijn we toch een kinderachtig landje. Of wat zijn er toch veel zelfgekozen politici met eigen jour- en columnisten, die zo gewend zijn dat ze altijd ruim aan de macht zijn, en alle media mogen overvullen met hun eenstemmige geluid. Wat kunnen ze er toch slecht tegen als ze ooit eens zouden gaan verliezen. Benieuwd wat ze dan nog allemaal uit de kast gaan halen. Ik hoop maar dat we er goed op voorbereid zijn.

Fritz

**********
Dit bericht is verzonden via de informele D66 discussielijst (D66 at nic.surfnet.nl).
Aanmelden: stuur een email naar LISTSERV at nic.surfnet.nl met in het tekstveld alleen: SUBSCRIBE D66 uwvoornaam uwachternaam
Afmelden: stuur een email naar LISTSERV at nic.surfnet.nl met in het tekstveld alleen: SIGNOFF D66
Het on-line archief is te vinden op: http://listserv.surfnet.nl/archives/d66.html
**********



More information about the D66 mailing list