Tammy Bruce

Fritz van Rikxoort fritz at RIKXOORT.DEMON.NL
Mon Nov 15 19:03:20 CET 2004


REPLY TO: D66 at nic.surfnet.nl

Tja Mark,

Ooit schijnt het te hebben bestaan, vrijheid onafhankelijk denken, liberalisme, eenheid in verschiedenhied.

Ik ben er van kinds af aan gewend
- als principiële tegenstander van elke volstrekt overbodige inperking van de individuële vrijheid, uit welke naam dan ook, via welke instituties en ideologische middenveld-groepsbelangen dan ook -
om steeds weer door dictatoriale clans neergezet te worden als verrader van kennelijk alle groepen, of zelfs de eigen partij(en) 
- kiezers mogen eigenlijk niet eens van partij veranderen, laat staan dat zelfstandige en mondige denkers het eens mogen zijn op een punt of meer met een "tegenpartij" - 
eerst door Moskou betaald, dan weer of op hetzelfde moment behorend tot schuldigen met extreem-rechtse anticommunistische en voor- en oorlogse ideeën.

Denken is nooit vrij geweest in Nederland, sinds ik er leef. 
Of stel je voor dat ik een hoofddoekje zou dragen.

De slachtoffers van die onderdrukking zijn ontelbaar. De democratie is na Drees verworden tot een ordinaire belangenstrijd, voor de eigen clans en achterban, zo veel mogelijk graaien uit de portemonnees van anderen, zoveel mogelijk teruggraaien omniet met lege handen te blijven staan.

Degenen die geen behoefte voelen zich te verrijken en te bevoordelen ten koste van alle anderen, maar gelijkwaardoige behandeling van ongelijke gevallen als uitgangspunt nemen, zijn in zo'n land het meest verdacht.

Ik dacht in D66 zo'n partij gevonden te hebben, die niet ideologisch, ondogmatisch, frank en vrij, problemen benadert, niet vanuit de eigen groepsbelangen, en werft met voorstellen die niet een groep bevoordelen, maar iedereen gelijke kansen geeft, zonder bij voorbaat op achterstand te worden gezet. Maar dat gedachtengoed schijnt sinds de vergrijzing van de oude gardes, voor velen te ingewikkeld. 

Ze juichen en klappen liever hun handen stuk, alsof je in het oostblok bent aangeland, om een kansje op een positie te verwerevn, als Thom weer gruwelijke dingen over politieke tegenstanders zegt, altijd iemand die al zwaar bedreigd was en op de grond ligt, of hetnou een bran peper is of Pim Fortuyn. Als het maar stemmen en zetels oplevert, zo het bestaansrecht van een D66 opheffend. Lekker populistsich, niemand zit er op te wachten behalve de eigen clan. Zetels gaan massaal verloren. 

En vandaag schrijft Thom boze brieven aan collega's in het kabinet, waarin hij plaats mocht nemen, nadat van 24 zetels er nog 6 over waren, en nu nog 4 of 3. Boos is hij voor de vrije meningsuiting, die hij met zijn Anne Frank-bijbel in de hand eerst een Fortuyn had ontzegd. Nota bene over die vrije meningsuiting, maar datkwam Thom toen even niet uit. Schaamteloos meewaaien met alle winden,kiezers werft het niet. Nooit excuses makend een vermoorde collega de avond ervoor nog toegebeten te hebben zich niet aan te stellen en geen electoraal misbruik te maken van de vele doodsbedreigingen aan zijn adres. Stiekem via Els Borst nog uitstel van de verkiezingen vragend, wie weet een paarzeteltjes terug.

Als zelfstandig denken verboden wordt door partijclans, de slippendragers er massaal op uit worden gestuurd de andersdenkenden monddood te maken, ook binnen de eigen partij, te verwijderen van lijstenen uit fracties, dan sterft niet alleen de vrije meningsuiting, de democratische volksvertegenwoordiging, maar zelfs ook de reden van bestaan van elke eigen partij.

Fritz

----- Original Message ----- 
  From: Mark Giebels 
  To: fritz at rikxoort.demon.nl 
  Sent: Monday, November 15, 2004 10:58 AM
  Subject: Tammy Bruce


  Hoi Fritz,

  Ik zag gisterenavond een toespraak van Tammy Bruce op CSPAN. Ze noemt zichzelf een classic conservative, heeft zowel progresieve als conservatieve standpunten. Ze strijd vooral tegen het groepsdenken binnen het leiderschap van de Democrats. Was actief in campagnes van de Democrats, maar hekelt nu de aanpak van die partij. Men plakt labels en neemt het individu niet serieus. Vandaar dat ze afgelopen verkiezingen zelfs op Bush heeft gestemd.

  Ik vond enkele van haar uitspraken merkwaardig overeenkomstig met jouw analyses op de lijst. Vandaar deze email. Ik denk dat je haar wel een interessant persoon vindt:
  http://www.tammybruce.com/

  Groetjes,
  Mark

**********
Dit bericht is verzonden via de informele D66 discussielijst (D66 at nic.surfnet.nl).
Aanmelden: stuur een email naar LISTSERV at nic.surfnet.nl met in het tekstveld alleen: SUBSCRIBE D66 uwvoornaam uwachternaam
Afmelden: stuur een email naar LISTSERV at nic.surfnet.nl met in het tekstveld alleen: SIGNOFF D66
Het on-line archief is te vinden op: http://listserv.surfnet.nl/archives/d66.html
**********



More information about the D66 mailing list